logo
30/04
2 ...

У ЛОВА нагородили переможців конкурсу журналістських робіт ім. Тараса Матвіїва

10-08-2023 14:20542

У ЛОВА нагородили переможців конкурсу журналістських робіт ім. Тараса Матвіїва
Фото: ЛОВА

Сьогодні, 10 серпня, у Львівській обласній військовій адміністрації відбулося нагородження переможців обласного конкурсу журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва. Конкурс провели вдруге. 

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Минулоріч бюджет конкурсу становив 100 тисяч гривень, а конкурсна комісія визначила двох переможців. Цього року загальний бюджет – 300 тисяч гривень. Збільшили також кількість номінацій: матеріал, розміщений в онлайн-медіа; матеріал, розміщений в друкованому медіа; матеріал, розміщений у телеефірі та матеріал, розміщений у радіоефірі. Загалом 41 медіаматеріал подали учасники цьогорічного конкурсу, конкурсна комісія визначила 5 переможців. 

Переможцями цьогорічного конкурсу стали:

Гран-прі – Пєцух Мар'яна Володимирівна (спеціальний кореспондент «hromadske») за медіаматеріал «Татова вулиця. «Ми платимо дуже високу ціну». Дружини Юрія Руфа та Тараса Бобанича про життя після смерті»

Номінація – «матеріал, розміщений в онлайн-медіа»: Добжанська Любов Степанівна (позаштатна кореспондентка редакції друкованого та електронного видання «Громада») за медіаматеріал «Василь Ригель: «Основна зброя піхоти – не автомат, а якісна, добре підточена лопата»

Номінація – «матеріал, розміщений в друкованому медіа»: Сорока Галина Богданівна (головний редактор газети «Наш край») за медіаматеріал «Кшиштоф Мушак – воїн, азовець, патріот України!»

Номінація – «матеріал, розміщений у телеефірі»: Яремко Олесь (працівник ТРК «Перший Західний») за медіаматеріал «Історія Героя. Теодор Осадчий. 36-та окрема бригада морської піхоти»

Номінація – «матеріал розміщений у радіоефірі»: Прихідько Неля Юріївна (працівниця КП «Телерадіокомпанія «Сокаль») за медіаматеріал «Радіо-есей «Коли ясен знову заговорить»

«Дуже гарно сказала пані Валентина – мама Тараса Матвіїва, що герої живуть не лише у назвах вулиць чи пам'ятних знаках, вони продовжують жити у наших серцях та думках. Дякую дуже журналістам, які розказують про історії наших героїв на широкий загал. У своїх матеріалах ви висвітлюєте сучасну історію нашої держави та цієї війни. Дуже приємно, що є люди, які це пишуть та розказують, щоб кожен бачив та відчув героїзм, горе і біль, дружбу, любов та надію у час війни. Вітаю переможців і дякую усім учасникам», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Мати Тараса Матвіїва Валентина Матвіїв відзначила якість цьогорічних робіт, які розглядала конкурсна комісія.

«Цей конкурс відбувається вдруге і я не можу не зазначити, що роботи учасників стали сильнішими, в них відчувається міць та потуга, яка допоможе нам вистояти та перемогти у цій кривавій війні. Для нас цей конкурс є найперше вшануванням пам'яті нашого сина, який, як і багато інших полеглих Героїв, мав багато планів на майбутнє. Війна зламала ці плани і він, як справжній чоловік, став воїном, щоб захищати свою сім'ю та свій народ. Цей конкурс спрямований на те, щоб журналісти якомога більше уваги звертали саме на військову тематику, яка є в максимальному пріоритеті в цей час. Необхідно висвітлювати події, які відбуваються на фронті, але й показувати постаті, які здобувають перемоги щодня. Герої житимуть доти, доки ми пам'ятатимемо про них, а пам'ять про них має бути живою та передаватися з покоління в покоління, щоб усі імена закарбувалися на віки. Дякую всім, хто взяв участь у конкурсі та підіймає цю дуже важливу та актуальну тему і не боїться пропустити через своє серце біль кожної історії», – наголосила Валентина Матвіїв.

З повним відео нагородження переможців та учасників можна ознайомитися за посиланням.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news