logo
30/04
29/04
28/04
27/04
26/04
24/04
2 ...

Україна виборола 11 медалей на Всесвітній універсіаді, що пройшла в Китаї

10-08-2023 16:101399

Україна виборола 11 медалей на Всесвітній універсіаді, що пройшла в Китаї
Фото: МОН

Збірна України посіла 13 загальнокомандне місце серед 115 країн-учасниць, а невдовзі повернеться додому з 11 нагородами — 4 золотими, 4 срібними і 3 бронзовими.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

Цьогоріч студентські змагання тривали з 28 липня до 8 серпня. У них узяли участь 7000 учасників зі 115 країн. Представники 900 університетів змагалися за медалі у 18 видах спорту.

Від України на універсіаду поїхав 61 спортсмен з 28 університетів та 15 областей України. Наші студенти змагалися в 10 видах спорту: легка атлетика, бадмінтон, художня гімнастика, спортивна гімнастика, дзюдо, волейбол, тхеквондо, стрільба з луку, ушу і фехтування.

«Це, безумовно, успішний виступ! Попри війну в країні наші спортсмени зуміли підготуватися і гідно представити Україну на найбільших студентських змаганнях. Щиро дякую за спільну підготовку для забезпечення участі студентської збірної команди України у Всесвітній літній універсіаді: спортсменам-студентам, тренерам, викладачам і ректорам закладів вищої освіти, федераціям з видів спорту, Спортивній студентській спілці України, Комітету з фізичного виховання і спорту МОН України, Міністерству освіти і науки України! Щира подяка штабу, журналістам, медикам, які відпрацювали на високому рівні! Подяка всім, хто допомагав і підтримував нашу студентську збірну України! І особлива подяка Збройним силам України — за можливість для наших студентів і учнів брати участь у міжнародних змаганнях різних рівнів!», — зазначив Вадим Стеценко, голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, голова делегації на універсіаді в Ченду.

Найкращими студентами, які представили збірну України стали: художня гімнастка Христина Погранична здобула 2 золоті медалі та 1 срібну. Легкі атлети Владислав Лавський, Юлія Лобан та Роман Петрук — золото, срібло та бронзу відповідно. У спортивній гімнастиці Назар Чепурний виборов золоту нагороду. Фехтувальник Ян Сич отримав срібло. Команда з художніх гімнасток Ніколь Красюк, Дарʼя Щербакова, Діана Довганюк, Марта Борис, Анастасія Пташник, Дарія Іваник здобули срібло та бронзу. А у тхеквандо спортсмен Андрій Гарбар отримав бронзу у ваговій категорії понад 87 кг у тхеквондо.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news