logo
28/04
27/04
2 ...

Редакторка газети з Мостиськ віддасть на потреби ЗСУ премію за перемогу в журналістському конкурсі

11-08-2023 09:45606

Редакторка газети з Мостиськ віддасть  на потреби ЗСУ премію за перемогу в журналістському конкурсі
Фото: З соціальних мереж

Одна з переможниць цьогорічного обласного конкурсу журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва, редакторка мостиської газети «Наш край» Галина Сорока, отримавши премію, заявила, що ці кошти передасть на потреби ЗСУ.

Про це повідомив кореспондент  Leopolis.news. 

Власне 10 серпня у Львівській ОВА  підбили підсумки другого обласного конкурсу журналістських робіт імені журналіста, громадського діяча, офіцера ЗСУ, захисника Батьківщини від московської орди, Героя України (посмертно) Тараса Матвіїва та нагороджували переможців у п’ятьох номінаціях.

Відтак матеріал Галини Сороки «Кшиштоф Мушак – воїн, азовець, патріот України», надрукований у газеті «Наш край», журі у цій номінації визнало  найкращим, а авторку нагороджено сертифікатом 50 тис. грн.. З патріотичних почувань редакторка повідомила, що ці кошти перекаже на допомогу ЗСУ:  якомусь конкретному бойовому підрозділу, долучиться до придбання автомобіля, дрона чи тепловізора уродженцю Мостищини, який зараз на фронті.

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький грошові сертифікати також вручив журналістам як переможцям за творчі роботи,  оприлюднені в онлайн-медіа Любові Добжанській, у телеефірі – Олесю Яремку, в радіоефірі – Нелі Прихідько та гран-прі Мар’яні Пєцух.

Решта учасників обласного конкурсу журналістських робіт відзначені Подяками Львівської ОВА, а мати Героя Валентина і батько Тарас до неї додавали другий том книжки їхнього сина Тараса Матвіїва «Мої думки», виданої ними.

Нагадаємо, що цього року на конкурс від журналістів Львівщини надійшла 41 творча робота. Переможцям п’ятьох  номінацій вручили сертифікати на загальну суму 300 тисяч гривень. Торік бюджет конкурсу становив 100 тис. грн. Збільшила призового фонду –  вдячність медійникам за творчу працю, вшанування пам’яті Героїв України.

Конкурс засновано з ініціативи батьків воїна-журналіста та за підтримки Максима Козицького – очільника Львівської ОВА. Мати Героя  пані Валентина Матвіїв наголосила, що цьогорічний рівень робіт суттєво зріс.

Звертаючись до присутніх, очільник ЛОВА Максим Козицький сказав, що учасники конкурсу  творять новітню якісну журналістику. Він подякував батькам Героя – матері Валентині та татові Тарасу за сина. «Ви є прикладом для нас усіх, як потрібно дбати про збереження пам’яті рідних, як продовжувати їхню справу».

 

 

Микола СЕНЕЙКО, для  Leopolis.news