logo
02/05
2 ...

У Львові презентували документальний фільм «Руф. Присутній», присвячений загиблому поету, воїну ЗСУ Юрію Дадаку

11-08-2023 13:03653

У Львові презентували документальний фільм «Руф. Присутній», присвячений загиблому поету, воїну ЗСУ Юрію Дадаку
Фото: Скріншот

В Україні вийшов документальний фільм «Руф. Присутній», присвячений загиблому письменнику, громадському діячу та воїну ЗСУ Юрію «Руфу» Дадаку.

 Стрічку створила платформа пам'яті «Меморіал», повідомляє «Детектор медіа».

«Цей фільм про боротьбу, натхнення, вірність собі, своїй родині, країні та ідеалам. Юрій Руф завжди казав, що українець повинен допомагати українцю. Його справи та слова будуть надихати не одне покоління українців. А він сам назавжди присутній у наших думках, чинах, перемогах, звершеннях», — каже авторка фільму Олена Жилун.

Як повідомили на сторінці платформи «Меморіал», 10 серпня у Львові відбувся показ стрічки.

«Цей фільм — маленька частина того, що зробив Юра. Він жив не тільки для себе, а для України та сім’ї, любив товаришів та свою роботу, завжди був готовий прийти на допомогу. Своє ставив на друге місце, ніколи не першим. Він нині допомагає нам всім, це однозначно, ми це відчуваємо. Всюди його знають, що з одного боку приємно, а з іншого — дуже шкода, що його потенціал не буде використаний надалі», — сказав Роман Дадак, батько Юрія Руфа.

Під час презентації також відбулася процедура погашення іменного конверта й марки, присвячених Руфу.

Юрій Дадак — поет, прозаїк і громадський діяч. Доцент Національного лісотехнічного університету України, засновник бренду одягу «Ґwear» та літературно-просвітницького проєкту «Дух нації».

24 лютого 2022-го Юрій став бійцем 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Він загинув на Луганщині 1 квітня минулого року, захищаючи Україну від російських окупантів.

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news