logo
02/05
01/05
2 ...

У Львові ветеранам розповідали про те, як розпочати власну справу

11-08-2023 16:10846

У Львові ветеранам розповідали про те, як розпочати власну справу
Фото: організаторів

У львівському реабілітаційному центрі «Галичина» відбулась перша мотиваційна зустріч для ветеранів та захисників України.

Військові, представники бізнесу та громадськості обговорили, як ветеранам після важких поранень чи звільнення з лав ЗСУ започаткувати власну справу, отримати нову професію та грантову підтримку для втілення в життя нових бізнес-проєктів. Організатором заходу виступила громадська організація «Фенікс.юа». Про це повідомляють організатори.

Ветерани, які вже змогли реалізувати власні ідеї та започаткувати свою справу, ділились досвідом з колегами. Серед спікерів був Микола Новіков, військовий, один із засновників відомої піцерії «Pizza Veterano». Він розповів, як після демобілізації долучився до ветеранського бізнесу та про свій шлях у підприємництві.

Власник ТМ «Галицька Свіжина» та досвідчений підприємець Тарас Лисий дав поради тим, хто буде робити перші кроки у новій діяльності і розповів про основні принципи роботи успішного бізнесу.

На заході також виступили Світлана Тхір, сертифікований бухгалтер та аудитор, Олександр Терещенко, засновник і керівник міжнародного благодійного фонду О. Терещенка та представники Львівського обласного центру зайнятості. Спікери поділились секретами написання ефективних бізнес-планів, ознайомили з можливостями державних програм та грантів на реалізацію підприємницької діяльності.

«Захід мав на меті, допомогти соціалізуватись ветеранам війни та розповісти захисникам про можливості знайти себе у мирному житті. Зустріч пройшла в невимушеній та дружній атмосфері, а його учасниками стали понад 70 ветеранів, готових розпочати новий етап життя. Дякуємо партнерам за допомогу в організації», – зазначила Тетяна Волкова, голова «Фенікс.юа».

Завершився вечір виступом нинішнього військового і співака Олександра Клеца та частуванням шашликом від БФ «Голос Домажира».

Партнерами заходу виступили: Львівська обласна державна адміністрація, Державний Центр зайнятості, ГО «Підприємницький клуб», DRUКАРКА, WORK.UA, ПОЛІМЕРЦЕНТР, Аутсорскомпанія «Ваш Бухгалтер», Avantage7, Biscotti, Біле/Сухе, БФ «DayByDay», Освітній європейський центр, «Голос Домажира», «Естрея», «Галицька свіжина».

В найближчий час ГО «Фенікс.ЮА» планує проведення низки подібних заходів для ветеранів та розробку спеціальних програм, які допоможуть ветеранам знайти себе у цивільному житті.  

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news