logo
02/05
01/05
2 ...

Компенсацію від міста на оренду житла отримуватимуть уже 46 мешканців вулиці Стрийської

11-08-2023 15:26708

Компенсацію від міста на оренду житла отримуватимуть уже 46 мешканців вулиці Стрийської
Фото: з архіву, автор: Роман Балук

Виконавчий комітет вчергове доповнив перелік мешканців, які отримуватимуть допомогу на оренду житла. Відтак вже 46 осіб, які проживали в будинках на вул. Стрийській, 62, 64, 66, 68, отримуватимуть грошову допомогу від міста.

 На сьогодні місячна сума виплат з бюджету становить 537 тис. грн. Грошову допомогу місто виплачуватиме, допоки будинки мешканців не відновлять, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«Сьогодні, рішенням виконавчого комітету, до переліку осіб, які отримуватимуть від міста компенсацію на оренду житла, включили ще 3 мешканців. Це два мешканці з однокімнатної квартири і один мешканець з двокімнатної. Відтак загалом вже 46 мешканців отримуватимуть від міста кошти на оренду житла на загальну суму 537 тис грн щомісяця.

Оскільки у будинках №62, 64, 66, 68 на вул. Стрийській було 58 квартир, то очікуємо, що мешканці ще звертатимуться за допомогою», – пояснив Владислав Іванов, начальник управління житлового господарства ЛМР.

Нагадаємо, мешканці 4 найбільш зруйнованих ракетними обстрілами, що трапились 6 липня, будинків на вул. Стрийській мають змогу отримувати від міста компенсацію на оренду житла. Для цього необхідні документи подають через ЦНАП. 

До слова, мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, отримуватиме виплату у сумі 10 тис. грн. Мешканець, який проживав у двокімнатній квартирі, отримає 12 тис. грн, а власник зруйнованої трикімнатної квартири – 15 тис. грн. Якщо ж мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, винайме собі дво- чи трикімнатну, то йому виплачуватимуть 10 тис. грн, а решту суми оренди він доплачує сам.

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news