logo
02/05
01/05
2 ...

Ракети «Кинджал» були спрямовані на військовий аеродром на Франківщині – Ігнат

11-08-2023 15:59514

Ракети «Кинджал» були спрямовані на військовий аеродром на Франківщині – Ігнат
Фото: ZN.UA

Чотири ракети «Кинджал» були спрямовані на Івано-Франківщину, аби завдати удару по військовому аеродрому та молодих пілотах, які незабаром поїдуть на навчання до Європи.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Це черговий удар терористів ракетами Х-47. Ракети були спрямовані на військові аеродроми, які під прицілом ворога вже не перший місяць. І аеродром Старокостянтинів (Хмельницька область — ред.) найбільше зараз переживає наслідки ударів російських окупантів. Цього разу Франківщина під прицілом, наша молодь, наші молоді пілоти, які скоро вже практично їдуть на навчання. Молоді пілоти будуть навчатись за іншою програмою, і знаємо, що й Велика Британія, й інші країни будуть навчати їх на новий тип літака, західну техніку, на F16 передусім. Таким чином, ворог хотів завдати удару і по нашій молоді, позбавляючи нас перспективи подальшого переозброєння на новітні західні зразки техніки», - наголосив Ігнат.

Він зазначив, що одну ракету було збито над Київщиною, однак усі «Кинджали» прямували на Івано-Франківщину.

Як писав Leopolis.news, сьогодні на Франківщині, ракета влучила на територію приватного будинку в Коломийському районі, де жила сім’я з трьома дітьми. Внаслідок обстрілу загинув 8-річний хлопчик. Дані щодо інших постраждалих наразі уточнюються.

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news