logo
03/05
2 ...

НАЗК продовжує перевірки військкомів: «Більшість – доброчесні»

13-08-2023 11:59564

НАЗК продовжує перевірки військкомів: «Більшість – доброчесні»

У Національному агентстві з питань запобігання корупції планують завершити перевірки військкомів до кінця кварталу, тобто до кінця вересня.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова НАЗК Олександр Новиков, пише «Українська правда».

«Ми плануємо завершити перевірки до кінця цього кварталу. Всього 1395 військкомів займають керівні посади. Десяту частину цих військкомів ми зараз перевіряємо. Як ви знаєте, вже є перші результати цих перевірок. Наступного тижня оголосимо наступні результати», – сказав він.

За словами Новікова, перевірки свідчать про те, що «насправді більшість працівників військкоматів, як і будь-якої іншої категорії державних службовців, є доброчесними».

Він наголосив, що лише окремі особи зловживають своїм службовим становищем.

«Чому мають місце зловживання? Тому що коли ми не будемо змінювати систему, правила, а будемо просто призначати інших людей, навіть після фронту, навіть тих, хто пройшов бої, однак вони будуть інтегруватися в існуючу систему, ми все одно отримаємо на виході корупцію. Тому в першу чергу треба змінити правила, по яких функціонують центри комплектування і правила перетину кордону», – переконаний голова НАЗК.  

Нагадаємо, 23 червня на Ставці головнокомандувача Зеленський дав термінове доручення створити комісію під керівництвом першого заступника міністра оборони України генерала Павлюка разом із правоохоронним блоком та разом із НАЗК для перевірки всіх воєнкомів в усіх регіонах України.

11 серпня Зеленський за результатами засідання РНБО заявив про рішення звільнити всіх обласних військкомів.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news