logo
03/05
2 ...

Фонд «Повернись живим» та UNITED24 запустили збір на 10 000 дронів-камікадзе для ЗСУ

14-08-2023 12:17444

Фонд «Повернись живим» та UNITED24 запустили збір на 10 000 дронів-камікадзе для ЗСУ
Фото: defence-ua.com

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим», фандрейзингова платформа UNITED24 і monobank започаткували проєкт «Операція «Єдність».

Його мета — забезпечити українське військо 10 000 FPV-дронів з боєкомплектом на суму 235 мільйонів гривень, повідомляє Урядовий портал.

«Ця війна — боротьба технологій. Старлінки, морські дрони, системи ситуаційної обізнаності, БпЛА — все це змінює ситуацію на полі бою. Значення простих у використанні та недорогих дронів-камікадзе важко переоцінити. Тож ми раді оголосити збір, який підкреслює важливість об'єднання. Операція «Єдність» — хороший приклад спільної ініціативи великих гравців фандрейзингу заради спільної мети. Ми впевнені, що до нас долучаться десятки українських компаній та сотні тисяч донорів з усього світу», — говорить Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України - Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Десять тисяч FPV-дронів вартістю 178 мільйонів гривень придбають за кордоном, а в Україні їх дообладнають бойовими частинами загальною вартістю 57 мільйонів гривень. Закупівлю дронів-камікадзе, а також їхню передачу військам здійснюватиме фонд «Повернись живим».

«Операція «Єдність» — це наша відповідь на один із найчастіших сьогодні запитів від війська — ударні дрони. Спільно з фандрейзинговою платформою UNITED24 і monobank ми не просто придбаємо 10 000 FPV-дронів, всі вони матимуть бойову частину — термобаричні та кумулятивно-осколкові боєприпаси. Такі дрони-камікадзе показали себе ефективними на полі бою, знищуючи десятки одиниць ворожої бронетехніки та випалюючи сотні окупантів із їхніх укріплень», — коментує директор Фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим» Тарас Чмут.

Серед усіх, хто зробить внесок на дрони-камікадзе, організатори проекту розіграють спеціальні призи. Виграти можна, до прикладу, бойовий прапор, піднятий у нещодавно звільненому селі П’ятихатки на Запоріжжі, зустріч з амбасадорами UNITED24, 100 платинових карток mono, на п’яти з яких лежать 100 000 гривень тощо.

«Від початку повномасштабної війни через «банки» mono на благодійність було зібрано понад 25 мільярдів гривень. Водночас ми бачимо, наскільки важче стало і благодійникам, і фондам, які допомагають Україні під час великої війни. Тож ми не тільки об’єднуємо зусилля, але й додаємо до збору лоти, які мають його підсилити й стати нашим способом сказати дякуємо всім тим, хто продовжує підтримувати українську армію», — говорить співзасновник monobank Олег Гороховський.

 

 

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news