logo
01/05
2 ...

Помер відомий єромонах-редемпторист зі Львова Ярослав Федунів

15-08-2023 11:003174

Помер відомий єромонах-редемпторист зі Львова Ярослав Федунів

14 серпня після місяців боротьби з важкою хворобою на 44-му році життя, відійшов до Господа єромонах Згромадження Найсвятішого Ізбавителя, військовий капелан, ігумен монастирів у Львові та Бердянську Ярослав Федунів.

«По тяжкій хворобі відійшов до вічної радості нашого Небесного Отця наш співбрат о. Ярослав Федунів, редемпторист. Нехай милосердний Господь прийме нашого співбрата у своєму Царстві. Дякуємо, отче Ярославе, за твоє невтомне служіння і за сміливість, бути з людьми у найскладніших моментах їхнього життя! Вічная пам'ять!», – повідомили на фейсбук-сторінці парафії свмуч. Йосафата у Львові, де він багато років служив настоятелем.

Отець Ярослав звершував активне багатолітнє служіння у Згромадженні редемптористів. Був ігуменом львівського монастиря св. Альфонса Згромадження Найсвятішого Ізбавителя, а також настоятелем храму свщмч. Миколая (Чарнецького), зведеного 2011 року.
Відтак звершував служіння у монастирі святого Йосафата у Бердянську (Запорізька область), де його стараннями постав храм Різдва Пресвятої Богородиці, наріжний камінь якого було закладено 6 серпня 2017 року. Пізніше о. Ярослав став дорадником провінційного уряду Львівської провінції редемптористів, був сотрудником парафії св. свщмч. Йосафата. Окрім того, звершував служіння військового капелана – як в 2014 році, так і при повномасштабному вторгненні 2022 року. Сьогодні ж після боротьби з тяжкою недугою відійшов по вічну нагороду до Отця.

 

Leopolis.news