logo
06/05
2 ...

Французький Плоермель відправив гуманітарну допомогу Старому Самбору

15-08-2023 11:551002

Французький Плоермель відправив гуманітарну допомогу Старому Самбору
Фото: з відкритих джерел

До Старого Самбора з французького міста Плоермель відправлена гуманітарна допомога.

У ній, зокрема, партія медичних ліжок. Якусь кількість їх, сказав мер Ігор Трухим, після доставки з Польщі, де наразі перебуває вантаж, передадуть у міста Глухів та Охтирку Сумської області, які зазнали руйнувань від рашистів. Про це повідомив кореспондент Leopolis.news з посиланням на «Ваш голос Прикарпаття». 

Таке стало можливим завдяки налагодженню дружніх стосунків. На початку серпня між містами: українським  Старий Самбір, польським – Колбушова як ініціатор зустрічі та французьким Плоермелем їхні очільники підписали намір про співпрацю.

За словами голови Старосамбірської ТГ Ігоря Трухима, Старий Самбір і французький Плоермель єднатимуть аж ніяк не поточні нагальні проекти. Насамперед вони зацікавлені у тривалій співпраці.

Відтак працюють над відповідним планом. Дружні відносини керівників двох міст треба, так би мовити, узаконити. Для цього старосамбірчани запрошені до Франції.. Мерія Плоермеля готує відповідну угоду. Візит для її підписання передбачений на жовтень. .  

«Очікуємо, – поділився думками мер Старого Самбора Ігор Трухим, – що з французькими партнерами зуміємо напрацювати для реалізації спільні заходи і прєкти. Як це є, зокрема, з польським містом Колбушова. Нас поєднала проблема захисту природного середовища, над якою ще працюємо». 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news