logo
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
27/04
2 ...

Українська шахістка Анна Музичук підкорює Кубок світу

15-08-2023 12:061651

Українська шахістка Анна Музичук підкорює Кубок світу
Фото: FIDE

У поточному Кубку світу з шахів, який розпочався 29 липня в Баку, Анна Музичук успішно пройшла кілька складних матчів, досягнувши півфіналу. Її наступна гра відбудеться проти досвідченої болгарської шахістки Нургюль Салімової.

У рамках цього Кубка світу, що проводиться в Азербайджані вже вдруге, буде розіграно загальний призовий фонд у розмірі 2,5 мільярда доларів. Турнір об'єднав у стартовому списку 206 чоловіків та 103 жінки. Цей рік також став історичним для ФІДЕ, оскільки вперше три гравці з найкращими результатами кваліфікуються на турнір претендентів та претенденток 2024 року. Завершення Кубка, повідомляє Рейтинг Казино Азербайджан, заплановане на 25 серпня.

Анна Музичук досягла півфіналу після перемоги над Елізабет Петц із Німеччини. Її шлях до перемоги був непростим і включав складний тай-брейк, у якому вона досягла успіху після 8 партій. Проте варто зазначити, що навіть перемога над своєю сестрою, Марією Музичук, виявилася для неї не простим завданням та викликала безліч емоцій.

Стосовно чоловічих шахістів головною надією України був Василь Іванчук. Проте легендарний гросмейстер не зміг перемогти норвежця Магнуса Карлсена та залишив турнір. Нехай Іванчука на Кубок світу був складним, оскільки спочатку він зіткнувся з перешкодою у вигляді обмежень на виїзд із України через воєнний стан. Незважаючи на це, завдяки запрошенню від ФІДЕ та підтримці гросмейстерів, він все ж таки зміг взяти участь у змаганнях.

Leopolis.news