logo
05/05
2 ...

Кредобанк підтримав Х ювілейний фестиваль «Музика в старому Львові»

16-08-2023 13:47287

Кредобанк підтримав Х ювілейний фестиваль «Музика в старому Львові»
Фото: Кредобанк

Кредобанк вже традиційно став генеральним партнером ювілейного десятого Міжнародного фестивалю «Музика в старому Львові», який цьогоріч відбуватиметься до 31 серпня 2022 року. Захід відбувається одночасно та у партнерстві з фестивалем «Музика у старому Кракові», що є важливою подією у сфері культурної співпраці України та Польщі.

Про це повідомляє пресслужба Кредобанку.

Основною концепцією цьогорічного фестивалю «Музика в старому Львові» є представлення Львова як міста з особливим архітектурно-історичним ландшафтом, пам’ятками європейської культури та історії, традиціями, інтерактивними ідеями та креативними реаліями. У його рамках фестивалю відбудеться сім подій у кількох локаціях, зокрема – палаці Потоцьких, гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, музеї історії релігії, Львівській національній філармонії імені Мирослава Скорика у Львові. 

«Кредобанк незмінно підтримує фестиваль «Музика в старому Львові» майже від часу його заснування. За 10 років роботи цей українсько-польський культурний проект вже став невід’ємною частиною літнього культурного простору Львова і Кракова та майданчиком для презентації українського та польського мистецтва класичної музики. «Музика в старому Львові» – важливий проект для культурних взаємин України та Польщі, якому не завадила ні пандемія, ні війна», – говорить голова Правління АТ «Кредобанк» Єжи Яцек Шугаєв.

Фестиваль відкрився 15 серпня у палаці Потоцьких виконанням творів найвідоміших польських композиторів Фредерика Шопена та Кароля Шимановського в інтерпретації Марти Кузій. 20 серпня у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла на вшанування пам’яті героїв російсько-української війни октет тромбоністів Луганського академічного симфонічного оркестру (керівник – Ігор Шаповалов) виконає твори Еріка Івейзена, Франца Шуберта, Людвіка ван Бетховена та Гордона Джейкоба.  23 серпня у костелі Єзуїтів у Кракові відбудеться концерт-присвята Дню Незалежності України та польсько-української Солідарності від симфонічного оркестру «Віртуози Львова», а 31 серпня фестиваль завершиться авторським проєктом академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» «Три Моцарти», який був представлений минулого року під час фестивалю «Музика в старому Кракові».

Організатором фестивалю впродовж цих років незмінно є Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика. 

З програмою подій фестивалю «Музика в старому Львові» можна ознайомитись тут.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news