logo
05/05
04/05
2 ...

В Україну намагались провезти партію «айфонів» на 7 млн грн (ФОТО, ВІДЕО)

16-08-2023 14:091289

В Україну намагались провезти партію «айфонів» на 7 млн грн (ФОТО, ВІДЕО)
Фото: ДПСУ

У рейсовому автобусі, який слідував з Польщі до України через пункт пропуску «Грушів», що на Львівщині переміщували незадекларовані телефони.

Як інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України, оборудку виявили завдяки завчасній інформації від оперативників Львівського прикордонного загону.

Гаджети заховали у відсіку для інструментів. Назагал незаконно намагалися перевезти 5 моделей телефонів марки Apple загальною кількістю 200 одиниць.

Приблизна вартість виявлених товарів сягає 7 мільйонів гривень.

Представники митниці склали протокол про порушення митних правил.

Як повідомляє Львівська митниця, під час огляду автобуса працівники митниці спільно з прикордонниками виявили  в конструктивних порожнинах транспортного засобу 200 одиниць нових Apple iPhone 13-14.

За цим фактом складено адмінпротокол  протокол відповідно до ст. 483 МКУ (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).  Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news