У Раді пропонують змінити дату Дня Незалежності України

http://leopolis.news/post/9111/u-radi-proponuyut-zminyty-datu-dnya-nezalejnosti-ukrany

08/10/2019

Відповідний проект постанови №2205 зареєструвала у Раді позафракційна нардепка, членкиня та висуванка політичної партії ВО «Свобода» Оксана Савчук.

За її словами, святкування Дня Незалежності потрібно перенести 22 січня – на день проголошення у 1918 році IV Універсалу. 

«Задля відновлення історичної справедливості, повернення правонаступності державотворення української нації необхідно визнати спадкоємність сучасної держави Україна від Української Народної Республіки. Першим етапом цього шляху і стане перенесення Дня незалежності на 22 січня», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

До того ж, дата нового Дня Незалежності, співпадає з Днем соборності, коли 22 січня 1919 році відбулося об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. При цьому, за словами Савчук, чинний День Незалежності має залишитися вихідним днем.

«Проектом Постанови пропонується відраховувати період незалежності Української держави з 22 січня 1918 року, з дня проголошення IV Універсалу Центральної Ради Української Народної Республіки, яким відновлено національну державність Української нації, та визнати дату 22 січня Днем Незалежності України і щорічно відзначати його як державне свято. 24 серпня 1991 року слід вважати Днем відновлення Незалежності України  і щорічно відзначати його як державне свято», – вважає нардепка.

Leopolis.news