logo
03/05
2 ...

У ЛНУ ім. І. Франка відповіли на закиди «Ескулабу» і вимагають вибачень

17-08-2023 13:497674

У ЛНУ ім. І. Франка відповіли на закиди «Ескулабу» і вимагають вибачень

ЛНУ ім. І. Франка відповів на звернення приватного підприємства «Перша соціальна медична лабораторія «Ескулаб».

Подаємо повний текст:

«15 серпня 2023 року на офіційній сторінці приватного підприємства «Перша соціальна медична лабораторія «Ескулаб» у мережі Facebook було опубліковано повідомлення про можливу незаконну зміну менеджменту та власників підприємства, у тексті якого подано непідтверджену, необґрунтовану, провокативну інформацію, яка носить образливий характер по відношенню до спільноти Університету.

Вказані у дописі безпідставні твердження, які характеризують морально-етичні якості Ректора Університету, грубо порушують приватність особи, гарантовану Конституцією України та Цивільним Кодексом України. Станом на сьогодні допис зі сторінки видалено, проте жодним чином не спростовано.

Питання, описані у тексті, є предметом внутрішньо-господарської діяльності ПП «Перша соціальна медична лабораторія «Ескулаб» і не мають жодного відношення до Львівського національного університету імені Івана Франка. Зважаючи на це, вимагаємо спростувати опубліковану недостовірну інформацію, яка завдає репутаційної шкоди ЛНУ ім. Івана Франка, та публічно вибачитися перед академічною спільнотою та Ректором Університету.

В іншому випадку залишаємо за собою право подати до суду, адже Конституція гарантує судовий захист права спростовувати недостовірну інформацію про себе і членів своєї сім’ї та права вимагати вилучення будь-якої інформації, а також право на відшкодування матеріальної і моральної шкоди, завданої збиранням, зберіганням, використанням та поширенням такої недостовірної інформації. Така інформація носить образливий характер по відношенню до Університету та Ректора.

Разом з тим, закликаємо представників медіа уважно перевіряти інформацію перед публікацією, об’єктивно висвітлювати позицію усіх сторін конфлікту, якщо вони є, й дотримуватися професійної етики у своїх публікаціях».

Leopolis.news