logo
03/05
2 ...

У ГУР про можливі провокації на Курській АЕС: «Такий план існує давно»

17-08-2023 18:19412

У ГУР про можливі провокації на Курській АЕС: «Такий план існує давно»
Фото: Курська АЕС

Представник ГУР МО Андрій Юсов заявив, що сценарії провокації на Курській АЕС давно розроблені воєнно-політичним керівництвом росії і підготовлені до втілення.

Про це він сказав в етері телемарафону «Єдині новини», передає Суспільне.

За його словами, атаки на власне цивільне населення, на власні цивільні об’єкти для Путіна, його режиму — регулярна практика.

«З метою підвищення рівня мобілізації, власних внутрішньополітичних процесів, можливо, з метою полегшення підготовчих і мобілізаційних заходів в країні, ворог справді може почати «бомбити Воронеж», але зараз мова йде про Курську АЕС. Такий план існує давно і питання остаточного рішення і команди — чи буде вона, і коли вона буде віддана», – сказав Юсов.

Представник ГУР зазначив, що наслідки подібних дій дуже часто організатори не можуть прорахувати.

«Але наслідки в будь-яких подібних діях можуть бути значними. Коли ми говоримо про Курськ, мова йде про наслідки для росіян, цивільного населення. Тому питання до населення території РФ, які вони готові вживати заходи, щоби протидіяти таким намірам влади і людей, які узурпували владу чи далі терпіти і дивитися, як далі розгортатимуться події і казати, що все йде за планом», — сказав він.

Раніше Центр національного спротиву оприлюднив фото документів, які свідчать, що росіяни планують провокацію на Курській атомній електростанції у рф і готують евакуацію місцевого населення. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news