logo
04/05
03/05
2 ...

У Бориславі та Дрогобичі двоє дітей-сиріт отримають власне житло

18-08-2023 13:56608

У Бориславі та Дрогобичі двоє дітей-сиріт отримають власне житло
Фото: соцмережі

У межах Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа для дітей з Борислава та Дрогобича придбають житло. Це однокімнатні квартири, які закуповують за кошти обласного бюджету та коштів територіальних громад, 60% — обласні кошти, 40% — громади.

Про це повідомляє Дрогобицька РВА.

Як розповіла начальниця служби у справах дітей Дрогобицької РВА Оксана Зінченко, завдяки ініціативі та відстоюванні інтересів очільником Львівщини Максимом Козицьким наша область стала першою в Україні, яка навіть в часі війни виконує таку обласну програму та забезпечує житлом дітей-сиріт.

«Для вирішення житлових проблем потребуючих дітей в обласному бюджеті на цей рік передбачено 9 млн грн. Станом на зараз уже закупили 8 квартир загальною вартістю 4,5 мільйона гривень. З них одна квартира вже придбана для дитини-сироти у Дрогобичі, іншу найближчим часом придбають і у Бориславі», — зазначила Оксана Зінченко.

Вартість квартири для дитини цієї категорії у Дрогобичі становила 1 млн 37 тис. грн., а її площа – 51,5 кв.м. У Бориславі квартиру планують закупити за 555 тис. грн площею 31,5 кв.м.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news