logo
01/05
30/04
2 ...

Публічні заходи - це завжди ризик і лотерея – Маляр про ракетний удар в Чернігові

19-08-2023 16:57337

Публічні заходи - це завжди ризик і лотерея – Маляр про ракетний удар в Чернігові
Фото: МВС України

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, коментуючи сьогоднішній ракетний удар по Чернігову, зазначила, що росіяни для своїх цілей завжди вишукують найбільш символічні чи вразливі об’єкти.

Про це Ганна Маляр написала у Telegram.

«Росіяни воюють дуже емоційно. Вони не просто цілять в цивільні об‘єкти, а вишукують ті, які найбільш символічні чи вразливі для нас. Росіянам дошкуляє все успішне, що в нас є», - зазначила Маляр.

Вона додала, що окупанти і без публічності знають, де який об‘єкт розташований, але для них важлива емоційна складова - влучити  якомога болючіше.

«Було і таке, коли заходи проводили без публічного оголошення і висвітлення, але туди все одно прилітало. Саме в момент проведення заходу.  Публічні заходи - це завжди ризик і лотерея, незалежно від того оприлюднена про них інформація чи ні», - зазначила Маляр.

За її словами,  під час війни публічні заходи – це  ризик обох сторін - організаторів і відвідувачів

«..або їх законних представників, якщо ми про дітей говоримо. Так, сьогодні нема безпечного місця в Україні. Надійно лише в укритті. Тому  кожен повинен навчитись враховувати цей фактор в усьому, що ми робимо і де буваємо», - зазначила Маляр.

 Кількість загиблих внаслідок ракетного удару по Чернігові, зросла до 7 осіб. За медичною допомогою звернулося 90 поранених. З них 10 поліцейських та 12 дітей. Госпіталізовано 25 людей. 12-річну дівчинку терміново доставляють реанімобілем до Києва.

Сьогодні зранку, країна-терорист завдала ракетного удару по центру Чернігова, ймовірно балістичною ракетою.

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news