logo
01/05
30/04
2 ...

Основні жертви події перебували в автотранспорті чи переходили дорогу, повертались із церкви – Клименко про удар по Чернігову

19-08-2023 17:15383

Основні жертви події перебували в автотранспорті чи переходили дорогу, повертались із церкви – Клименко про удар по Чернігову
Фото: МВС України

Усі, хто перебував в драмтеатрі вчасно спустилися до укриття.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає пресслужба МВС України.

Зараз правоохоронці оточили подвір'я у центрі Чернігова та здійснюють поквартирний обхід будинків. Роблять це задля того, аби упевнитись, що усі вцілили. До того ж аби уникнути імовірних випадків мародерства у місті працюють додаткові патрулі.

«Територія справа і зліва епіцентру вибуху, ворожої атаки - всі будинки без дахів. Тому ми маємо дуже ретельно обстежити кожен метр цієї території. Тут працюють працівники СБУ, Офісу Генпрокурора. Ми маємо чітко задокументувати цей військовий злочин для того, щоб це лягло в скарбничку доказової бази злочинів проти людства російської федерації», - заявив очільник МВС.

За словами Ігоря Клименка основні жертви події перебували в автотранспорті чи переходили дорогу, а також повертались із церкви.

«Основні жертви були за межами цього закладу. Основні жертви знаходилися в автомобільному транспорті, йшли через пішохідний перехід, йшли з трьох церков, де вини освячували фрукти», - розповів Ігор Клименко.

Усі, хто перебував в драмтеатрі вчасно спустилися до укриття. Працівники Національної поліції після оголошення повітряної тривоги і намагалися завести усіх в укриття.

«Життя цього суботнього ранку уже достатньо кипіло на центральні площі міста. За 300 метрів від епіцентру атаки знаходиться пожежна частина. Наші рятувальники вчасно прибули після прильоту ракети і затушили епіцентр вибуху. Згодом разом із поліцейськими почали надавати першу допомогу громадянам, які отримали поранення», - зазначив Ігор Клименко.

Окрім того, Міністр наголосив, що за драмтеатром знаходиться також великий парк. Там із самого ранку мами гуляли зі своїми дітьми. Центральна площа повністю була заставлена автомобільним транспортом.

Як писав Leopolis.news, організаторка виставки дронів, яка проходила в Чернігові в суботу під час влучання російської ракети, заявила, що захід був погоджений з місцевою владою.

 Кількість загиблих внаслідок ракетного удару по Чернігові, зросла до 7 осіб. За медичною допомогою звернулося 90 поранених. З них 10 поліцейських та 12 дітей. Госпіталізовано 25 людей. 12-річну дівчинку терміново доставляють реанімобілем до Києва.

Сьогодні зранку, країна-терорист завдала ракетного удару по центру Чернігова, ймовірно балістичною ракетою.

 

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news