logo
01/05
30/04
2 ...

Кирило Тимошенко отримав повістку в суд

20-08-2023 10:571203

Кирило Тимошенко отримав повістку в суд
Фото: соцмережі

Колишнього заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка викликають до суду. Печерський районний суд 17 серпня зареєстрував справу про адміністративне правопорушення, у якому Тимошенко проходить як фігурант справи.

Про це повідомляє «Главком».

НАЗК, яке скерувало адмінпротокол щодо Кирила Тимошенка до столичного суду, має три претензії до колишнього посадовця. По-перше, він використав свої службові повноваження, підписавши лист на Державну прикордонну службу з проханням дозволити виїзд за кордон своєму підлеглому нібито для службового відрядження. Але справжня мета виїзду, вважає НАЗК, полягала в оформленні віз Тимошенку та його сину.

По-друге, експосадовець протягом 2022 року тричі безоплатно проживав у готельному комплексі Emili Resort, двічі з яких – разом з дружиною і сином. У своїх поясненнях, за даними НАЗК, Тимошенко зазначив, що дійсно користувався послугами готелю, але не зміг надати підтвердження факту оплати проживання на понад 45 тис. грн. І, по-третє, влітку 2022 року Кирило Тимошенко безоплатно використовував в особистих цілях легковий автомобіль Porsche Taycan вартістю $100 тис. Вперше цей факт викрили журналісти-розслідувачі.  

У грудні 2022 року з’ясували ЗМІ, елітна автівка належить столичному ТОВ «Новем Логістик» непублічного бізнесмена Веміра Давітяна. Підприємець запевнив журналістів: надавав машину на «тест-драйв», оскільки вона йому «не підійшла».  

Проте НАЗК побачило факт приховування безкоштовного користування транспортним засобом. І підрахували: загальна сума, отриманих Тимошенком безкоштовних послуг з прокату вартісного авто, склала 122 тис. грн.

Загалом, НАЗК оцінило у понад 167 тис. грн вартість послуг у виглядів подарунків (сюди, за даними НАЗК, ввійшла ціна безкоштовного проживання у готелі та користування автівкою Porsche Taycan), які одержав Кирило Тимошенко на посаді заступника глави Офісу президента.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news