logo
01/05
2 ...

Причиною знеструмлення на Львівщині учора стало зрізане дерево – Міненерго

22-08-2023 12:28675

Причиною знеструмлення на Львівщині учора стало зрізане дерево – Міненерго
Фото: Ілюстративне

Напередодні на Львівщині вимикалася лінія електропередачі 330 кВ НЕК «Укренерго», через що короткостроково у регіоні знеструмлювалися 277 тисяч споживачів, частково розвантажувалися 2 великі та 5 малих сонячних електростанцій.

Про це повідомили у Міненерго.

«Під час огляду лінії з’ясувалося, що причиною відключення стало зрізане сторонніми особами дерево», - повідомили у відомстві.
Також через технологічне порушення вимикалася  лінія 330 кВ у Дніпропетровській області, за годину після огляду та поточного ремонту лінію було підключено.

Внаслідок нічних обстрілів в Дніпропетровській області відключились 2 лінії електропередачі 150 кВ. В результаті було знеструмлено понад 50 тисяч споживачів. Також зафіксовано збій в русі потягів. Менше ніж за годину споживачів було заживлено за резервними лініями. Ремонт пошкоджених ліній триває.

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей. Залишаються знеструмленими частина абонентів у Донецькій, Харківській, Запорізькій, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

У Херсоні залишаються знеструмленими близько 10,5 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли

У Міненерго зазначили, що у межах підготовки до нового опалювального сезону триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news