logo
01/05
2 ...

У Львові організують екскурсію перейменованими вулицями (РЕЄСТРАЦІЯ)

22-08-2023 13:45435

У Львові організують екскурсію перейменованими вулицями (РЕЄСТРАЦІЯ)
Фото: ЛМР

До Дня Незалежності України Центр туристичної інформації розробив новий екскурсійний маршрут перейменованими вулицями та просторами Львова. Маршрут прокладений через 5 перейменованих вулиць. Триватиме екскурсія орієнтовно 1.5 години, на якій розкажуть більше про непересічних для Львова особистостей, на честь яких були названі вулиці.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Одним з основних інструментів роботи працівників туристично-інформаційних центрів є карта, на якій вони показують відвідувачам, де знаходяться ті чи інші туристичні об’єкти, простори, сквери. Вони називають гостям нові назви вулиць і не всі розуміють, де це. Кожен львів’янин зараз вивчає для себе нові найменування вулиць і намагається асоціювати місто з ними. Відтак виникла ідея дослідити історії людей, в честь яких переназвали деякі вулиці, і запропонувати мешканцям та гостям міста прогулятись цим маршрутом», – розповіла Христина Лебедь, керівниця управління туризму Львова.

Новий екскурсійний маршрут розробив працівник Центру туристичної інформації, історик та екскурсовод Євген Гулюк.

«День Незалежності – завжди чудова нагода краще познайомитися з собою! В Україні почали очищати публічний простір від отруйних рудиментів колоніального та комуністичного минулого. Детоксикація суспільного організму відбувається і на рівні назв вулиць, площ та громадських просторів. Упродовж останнього року у Львові багато зробили в цьому напрямку. Відтак запрошуємо на прогулянку містом, де головні акценти будуть саме на перейменованих локаціях. Поговоримо про назви площ та вулиць, непересічних місцевих мешканців та цікавинки з їхнього життя. Маршрут пролягатиме між вулицями Тараса Бобанича та Юрія Руфа», – зазначає екскурсовод.

Екскурсійний маршрут пролягає через такі вулиці: сквер НТШ - сквер Іваничука - вулиця Тараса Бобанича «Хаммера» (раніше Короленка) - вулиця Ігоря Дашка (Філатова) - вулиця о. Димитрія Яреми (Чехова) - Сквер Панчишина - вулиця Юрія Руфа (Некрасова). Зазначимо, що маршрут складено саме цими вулицями, тому що вони є комфортними для однієї комплексної пішохідної прогулянки, однак у Центрі туристичної інформації запевняють, що будуть працювати над створенням і нових екскурсій, які оховлюватимуть й інші перейменовні вулицями.

Перша екскурсія цим маршрутом відбудеться завтра, 23 серпня, о 9:00. Місце зустрічі – Львівський туристичний офіс, вул. Руська 20.

Екскурсія безкоштовна, однак потрібно попередньо зареєструватися:  https://docs.google.com/forms/d/1VBZSVLyJHfvZzFl7rCIcnoeAX41x93AOzFlfytqk8RY/edit

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news