logo
04/05
03/05
2 ...

Об'єкти теплопостачання Львова вже готові до опалювального сезону більш як на 80%

23-08-2023 21:40624

Об'єкти теплопостачання Львова вже готові до опалювального сезону більш як на 80%
Фото: Ілюстративне

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати заслухали звіт Ірини Маруняк, заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, про проведену роботу за цей рік.

Посадовиця зосередила увагу на відновленні будинків і допомозі мешканцям, які постраждали від ракетних обстрілів 6 липня і 15 серпня, а також розповіла про підготовку міста до зими.

За її словами, вже більш як на 80% об'єкти теплопостачання міста готові до роботи у зимовий період, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«Львів є одним з небагатьох міст України, де з міського бюджету виділяються кошти на відновлення пошкоджених будівель і матеріальну допомогу мешканцям, які постраждали від обстрілів. Ремонтуємо покрівлі, встановлюємо вибиті вікна, виділяємо кошти постраждалим мешканцям на оренду житла», - розповідає Ірина Маруняк.

За її словами, також зараз важливою є підготовка міста до зими.

«Станом на сьогодні об'єкти теплопостачання - котельні, ЦТП, готові більш як на 80%. До початку опалювального сезону ми проведемо всі необхідні роботи.

Відзначу, що за період 2021-2023 рік Львівтеплоенерго та Залізничнетеплоенерго замінили 21,5 км трубопроводів попередньоізольованими трубами. Встановлено теплові насоси в котельнях на вул. Шевченка, 42 та Зеленій, 111. Зараз завершуються роботи з встановлення теплових насосів у котельнях на вул. Золота, 21 та Братуня, 9. У 2023 році планується виконання вказаних робіт також в котельнях на вул. Тарнавського, 114, Медової Печери, 69 та Ожинова, 5. Економія газу в середньому по одній котельні - 100 тис.м3/рік, що при вартості газу 7,6 грн за 1 м3 означатиме економію коштів - 760 тис. грн.

Зважаючи на ситуацію із енергозабезпеченням та можливі загрози у безперебійному наданні послуг з теплопостачання, проведено роботи щодо забезпеченням об’єктів теплозабезпечення резервним електропостачанням та переходом на альтернативні види палива. Так, придбано 84 електрогенератори для котелень та ЦТП, а також 22 отримано як гуманітарну допомогу. Ще додатково буде закуплено 19 генераторів.

Закуплено 24 твердопаливні котли, з яких 12 встановлені в закладах охорони здоров’я та установах освіти. Переведено 7 існуючих котлів НІІСТУ на спалювання твердого палива.

Також з початку війни ми запровадили Програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Львівської міської територіальної громади. Місто повертає 50% вартості від ціни генератора, але не більше 30 тис. грн (для бізнесу 80 тис. грн). Участь у програмі можуть брати ОСББ, управляючі компанії, виконавці житлових послуг будинків, а також ЖБК Львова», - розповідає Ірина Маруняк.

Також на сьогодні усі об’єкти водопостачання ЛМКП “Львівводоканал” забезпечені джерелами резервного живлення, що дає можливість на 100% забезпечити водопостачанням м. Львів до нижніх поверхів будівель. Паралельно відновлено 13 механічних свердловин.

«Що важливо, нам ще потрібно придбати паливовози і водовозки, щоб у разі відсутності електроенергії, ми могли забезпечити роботу дизельгенераторів і довіз води мешканцям», - резюмувала Ірина Маруняк.

Відтак, міський голова Львова Андрій Садовий і депутати міської ради подякували Ірині Маруняк за титанічну працю.



Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news