logo
04/05
03/05
2 ...

Поліцейські екіпажі «Білий янгол» евакуюють дітей з найгарячіших точок Донеччини в амуніції від Львівського оборонного кластера

23-08-2023 20:30501

Поліцейські екіпажі «Білий янгол» евакуюють дітей з найгарячіших точок Донеччини в амуніції від Львівського оборонного кластера
Фото: ЛОДА

Поліцейські екіпажі «Білий янгол» евакуюють з гарячих точок мирних жителів.

Дітей евакуюють в комплектах від Львівського оборонного кластера. Це дитячі бронежилети та каски. Цього разу рятували дві родини з дітьми з Торецької громади, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Шлях дуже небезпечний. Якщо раніше ми їхали до Торецька на звичайному автомобілі, то зараз – лише на броньованому», — розповідає старший інспектор ВК ГУНП в Донецькій області Катерина Сабірова.

Спочатку у маршруті - селище Північне, яке постійно знаходиться під ворожими обстрілами, адже лінія фронту стає все ближче. Від російських ракет сім’я 5-річної Ганнусі ховалася у підвалі власного будинку. Коли ставало дуже страшно, дівчинка співала «Ой, у лузі червона калина».

Далі поліцейські їдуть у Залізне рятувати двох дітей –  6-річну Діану та 11-річного Кирила. Напередодні евакуації «Білі янголи» дізналися, що дівчинці виповнилося шість років. Дитина не мала змоги відсвяткувати свій день народження вдома через постійні обстріли, тому поліцейські влаштували для неї сюрприз. Виїхавши до безпечної території, правоохоронці привітали Діану та подарували святковий торт й подарунки.

Екіпаж «Білий янгол» вивіз вже 508 дітей. Це родини, які жили по всій лінії фронту Донецької області, тобто на одному з найгарячіших напрямків.

 

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news