logo
03/05
2 ...

Литва передасть Україні новий пакет військової допомоги на 41 млн євро

24-08-2023 17:49327

Литва передасть Україні новий пакет військової допомоги на 41 млн євро
Фото: Dw.com

Міноборони Литви 24 серпня оголосило про надання Україні нового пакету військової допомоги на суму 41 млн євро. До нього, зокрема, ввійдуть пускові установки для ракетних комплексів NASAMS.

Про це йдеться у пресрелізі оборонного відомства Литви, передає «Суспільне».

«Внесок Литви у боротьбу за свободу України вже становить мільйони боєприпасів і тисячі одиниць зброї, а отримана віддача — це цінні уроки та зміцненням оборони Литви. Литва продовжує безперервну підтримку України, яка сьогодні святкує 32-у річницю своєї незалежності, а загальна сума військової підтримки України з початку війни вже перевищила пів мільярда євро», – заявив міністр національної оборони країни Арвідас Анушаускас.

Зазначається, що черговий пакет військової підтримки на 41 млн євро включає боєприпаси Carl Gustaf, гвинтівки, радіолокаційні комплекси морського спостереження, боєприпаси калібру 5,56 мм, генератори, антидронні системи та інше. Україні також будуть передані пускові установки для ракетних комплексів NASAMS.

Нагадаємо, 23 серпня президент Литви Гітанас Науседа анонсував передачу Україні пускових установок зенітно-ракетного комплексу NASAMS.

 



Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news