logo
04/05
03/05
2 ...

Ми йдемо до мети повільніше, ніж хотілося – Буданов висловився про деокупацію Криму

24-08-2023 18:03559

Ми йдемо до мети повільніше, ніж хотілося – Буданов висловився про деокупацію Криму
Фото: pravda.com.ua

Головний військовий розвідник України, генерал Кирило Буданов визнав, що звільнення Криму відбудеться повільніше раніше озвучених ним прогнозів. 

Про це очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов  розповів в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії.

 «Так, випали із графіка. Так, на жаль, треба визнати, що події розвиваються повільніше, ніж мають бути за всіма розрахунками. Але є те, що маємо. Але якщо подивитися на Крим і на той рівень бойових дій, які відбуваються на території півострова, то ви зрозумієте, що нема з чим порівнювати порівняно з 2022-им, я вже не говорю про період з 2014 по 2022 рік. Тобто ми йдемо до мети. Так, повільніше, ніж хотілося, повільніше, ніж розраховували, але йдемо», – сказав Буданов.

При цьому він зазначив, що прогнози розвідки базуються на «фактах, цифрах, ході подій, на прогнозах за показниками економіки, військових і так далі. Але є ще реальність, яка відбувається, як то кажуть, на полі бою. Реальність на полі бою виявилася менш інтенсивною, ніж сподівалися на той момент».

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що Україна має намір звільняти Кримський півострів, і найімовірніше це відбуватиметься військовим шляхом.

Нагадаємо,  восени 2022 року Кирило Буданов прогнозував, що українські війська можуть зайти до Криму до кінця весни 2023 року.
Як писав Leopolis.news,  сьогодні зранку, 24 серпня, в окупованому Криму відбувся бій, підрозділи української розвідки здійснили висадку на півострові в межах спецоперації.

Також ГУР оприлюднило відео спецоперації в Криму.

У Головному управлінні розвідки заявили, що спецоперація у Криму триває, це не історія одного дня



 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news