logo
07/05
2 ...

У Самборі в День Незалежності України освятили меморіальну дошку загиблому воїну

25-08-2023 11:33532

У Самборі  в День Незалежності України освятили меморіальну дошку загиблому воїну
Фото: з відкритих джерел

Учора, 24 серпня, у рамках святкової програми з відзначення Дня незалежності України в Самборі на стадіоні імені Лева Броварського освячено пам’ятну дошку загиблому на війні відомому спортсмену Руслану Шкимбі.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Після освячення дошку встановили у приміщенні міської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, в якій упродовж багатьох років працював Руслан Шкимба. Водночас він часто презентував Самбір на змаганнях ветеранів з різних видів спорту, обласних спартакіадах. Неодноразово своїми успіхами команду виводив у переможці. 

З початком повномасштабного вторгнення росії, розв’язаної нею великої війни Руслан Шкимба добровільно зголосився у захисники України. Служив у 24-й окремій механізованій бригаді імені короля Данила. Отримав військові нагороди. В одному з боїв  поблизу населеного пункту Золоте Луганської області 26 квітня 2022 року отримав важке поранення, несумісне із життям. 

Нещодавно, як воно не прикро, не стало й дружини оборонця Наталії Шкимби, досвідченого тренера ДЮСШ. Останнім її земним бажанням було, щоб увічнити пам’ять чоловіка у меморіальній дошці. Її волю виконали друзі, яких у них в Самборі багато. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news