logo
07/05
2 ...

Племінник нардепа-«слуги» виявився бенефіціаром компанії, в якої Міноборони втридорога закуповувало куртки

25-08-2023 12:28524

Племінник нардепа-«слуги» виявився бенефіціаром компанії, в якої Міноборони втридорога закуповувало куртки
Фото: принтскрин відео

Журналісти з’ясували, що одним із власників турецької компанії, у якої Міноборони купило зимові куртки для ЗСУ втричі дорожче, був племінник «слуги народу» Геннадія Касая.

Як передає Цензор.НЕТ, про це йдеться у розслідуванні УП.

«Одним із власників турецької компанії, яка отримала 30 мільйонів доларів від Міністерства оборони, і від якої відомство натомість отримало літні куртки замість зимових за завищеною в декілька разів вартістю, був племінник народного депутата президентської фракції «Слуга народу». Депутата, який входить до парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки», - йдеться в повідомленні.

За даними журналістів, постачальником «скандальних курток» для ЗСУ була турецька компанія Vector avia. Саме цій компанії Міноборони сплатило десятки мільйонів доларів.

«Українські правоохоронці, виявляється, зацікавилися куртками ще у жовтні 2022. Тоді в Україну з Туреччини прямувала інша партія замовлення. І тоді ж українські митники звернули увагу на суперечливий факт. За документами з Туреччини до Молдови одяг виїхав за однією ціною, а з Молдови в Україну заїхав вже за в кілька разів вищою», - додав журналіст Ткач.

Компанію Vector Avia зареєстровано у Стамбулі, згідно з даними Торгової палати Стамбулу. Чинним директором та власником є Роман Плетньов. Журналісти дізналися, що до лютого 2023 другим власником компанії був 26-річний Олександр Павлович Касай - племінник нардепа «Слуги народу», члена комітету з питань оборони, безпеки та розвідки Геннадія Касая.

«До обрання у парламент Геннадій Касай був директором палацу спорту «Юність» компанії «Мотор Січ», нині підозрюваного у держзраді В'ячеслава Богуслаєва. Брат нардепа і батько гандболіста-бізнесмена багато років також працював у Богуслаєва. А сам ексспіввласник постачальника курток для ЗСУ також донедавна був гандболістом клубу «Мотор» того ж таки Богуслаєва», - йдетьс яв розслідуванні.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news