logo
07/05
2 ...

У Верхньому Синьовидному ексгумували та перепоховали 54 останки радянських солдатів (ФОТО)

25-08-2023 14:52429

У Верхньому Синьовидному ексгумували та перепоховали 54 останки радянських солдатів (ФОТО)
Фото: ЛОР

У центрі смт. Верхнього Синьовидного на Львівщині фахівці обласного комунального підприємства Меморіально-пошуковий центр «Доля» ексгумували останки червоноармійців Другої світової війни, а також співробітників радянських органів влади повоєнного періоду.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

Це перший випадок, коли кількість знайдених і перепохованих останків збіглася з обліковою документацією.

«Продовжуємо декомунізацію Львівщини. Фахівці Меморіально-пошукового центру «Доля» ексгумували з центру Верхнього Синьовидного та перепоховали та місцеве кладовище 54 останки радянських військових часів Другої світової війни та повоєнного періоду, – зазначив керівник підприємства, депутат і голова Комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета. – Це перший випадок, коли кількість похованих збіглася з обліковими списками. Бо під час попередніх розкопок не збігалась кількість похованих, зазначених у списку і тих, хто реально був похований. Тут кількість збіглася».

Знайдені останки було перепоховано на місцевому кладовищі. «Роботи проводяться на виконання рішення сесії Львівської обласної ради про проведення декомунізації й деколонізації області, очищення області від маркерів радянського тоталітарного режиму, – сказав Святослав Шеремета. – Перепоховання відбулося з центру Верхнього Синьовидного на місцеве кладовище, там де і мають бути всі загиблі».

Після завершення робіт Верхньому Синьовидному фахівці Меморіально-пошукового центру «Доля» розпочали розкопки у центрі міста Сколе.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news