logo
28/04
27/04
2 ...

Найближчим часом у декого буде палати – Данілов про нову українську далекобійну зброю

01-09-2023 10:48316

Найближчим часом у декого буде палати – Данілов про нову українську далекобійну зброю
Фото: Lb.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що загарбники періодично вже відчувають на собі роботу української далекобійної зброї.

Про це він сказав у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає  Укрінформ.

«Окупанти періодично відчувають (роботу української далекобійної зброї. - ред.). Україна не воює з пересічними громадянами росії. На сьогодні можна сказати, що ми маємо результат... Повірте, що найближчим часом у декого буде палати, і палати буде в прямому сенсі цього слова», - сказав Данілов.

Секретар РНБО наголосив, українська зброя застосовується виключно по військових об'єктах згідно з усіма нормативно-правовими міжнародними правилами. Україна не атакує дитсадки, лікарні чи інші цивільні об'єкти, підкреслив він.

Данілов нагадав, що перший указ Президента щодо ракетної програми був виданий 1 березня 2020 року, відповідно, у січні – лютому 2020 року готувалося рішення РНБО з цього приводу.

За його словами, розробка далекобійної зброї – це дуже складний процес і складна техніка. «Для того, щоб вона була сучасна і давала відстань у тисячі кілометрів, – це потужна робота великих колективів», - додав секретар Радбезу.

Він поінформував, що виробництво далекобійної зброї триває, і дальність у 700 кілометрів – це не крайні її обмеження.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна успішно застосувала власну далекобійну зброю, уразивши ціль на відстані 700 км.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news