logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Український фільм Соколової «Я, Ніна» опинився під загрозою

09-10-2019 16:251643

Український фільм Соколової «Я, Ніна» опинився під загрозою

Тележурналістка та відомий відеоблогер Яніна Соколова заявила, що випуск фільму «Я, Ніна» опинився під загрозою.

 

 

Про це вона написала на своїй сторінці у «Facebook».

«Цей проект мав змінити життя мільйонів, але зараз він ПІД ЗАГРОЗОЮ! У липні цього року завдяки Вашим, передусім, вашим, друзі, зусиллям ми почали знімати фільм, який мав на меті змінити ставлення до онкохворих Я, Ніна в Одесі. За 2 місяці, акцентую за 2!!! Це безпрецендентний випадок в історіі українського кіно! Ми зібрали 3 млн гривень донейтів, від українців на цей фільм і успішно відзняли всю одеську частину картини...

У серпні ми виграли пітчинг від ДержКіно України на фінансування і так його і НЕ ОТРИМАЛИ! У жовтні зібрана нами команда так і НЕ ПРИСТУПИЛА до зйомок», – написала вона.

За словами Соколової, прийшла нова влада і вирішила, що результати 11 пітчингу Держкіно незаконні.

«А тому проект Я,Ніна має всі шанси не відбутися... В Україні 1 млн хворих на рак. Тобто кожен 42. Про перенесену мною хворобу, і як наслідок виникнення фільму, знає вся країна. Зараз наш проект це не тільки фільм, книга, яка вийде у листопаді, кліп, але і активна допомога хворим по всій країні. Щомісяця ред бранчі по збору крові, паліативні проекти, психологічна допомога, канабісна панель і збір волосся для перук. У нас продовжує працювати команда, але нас не фінансує жодна приватна чи державна організація.
Фільм "Я,Ніна" став би першим великим кіно про страшну хворобу часу», – наголосила вона.

Натомість  Яніна Соколова закликала президента Володимира Зеленського, міністра гуманітарної політики Владимира Бородянского звернути увагу на цю ситуацію, а комісію, яка повторно 10 жовтня визначатиме долю фільмів-переможців 11 пітчингу прийняти справедливе рішення.

Зазначимо, що у травні цього року телеведуча та акторка Яніна Соколова анонсувала запуск мультимедійного проекту «Я, Ніна» про онкохвору дівчину, заснованого на історії самої журналістки. 

Тоді телеведуча розповіла, що сім місяців тому лікарі діагностували в неї рак, який вона змогла подолати.

Проєкт «Я, Ніна» включатиме автобіографічні фільм і книгу, а також кліп.

За сюжетом стрічки, молода успішна журналістка Ніна дізнається, що хвора на рак. Їй роблять операцію з видалення внутрішніх жіночих органів. Ніна намагається утримати статус-кво на роботі та вдома, але хвороба змушує змінюватись. Закоханість, виснажливі медичні процедури та інший ритм життя допомагають Ніні знайти глибший контакт із собою.

Головні ролі зіграють Яніна Соколова, Валерія Ходос та Валерій Харчишин. 

Зйомки стартували 12 липня у день відкриття 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Як розповідала Яніна Соколова, саме рік тому по дорозі на червону доріжку фестивалю їй стало зле і вона вирішила звернутися до лікарів. 

Кошти на проект збирали краудфандингом.

Leopolis.news