Львівська міськрада затвердила договір на запозичення 50 млн євро на закупівлю транспорту

http://leopolis.news/post/9247/lvivska-miskrada-zatverdyla-dogovir-na-zapozychennya-50-mln-evro-na-zakupivlyu--transportu

10/10/2019

Таке рішення депутати Львівської міськради ухвалили під час засідання сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Запозичення здійснюватимуть на таких умовах: Розмір запозичення – 50 млн євро, з яких 35 мільйонів – для закупівлі 100 тролейбусів з автономним рухом і заряджанням під час руху з реконструкцією та розширенням контактної мережі для тролейбусів, 15 мільйонів – для відновлення вулиці Шевченка та іншої дорожньої інфраструктури, зокрема розширення розумних транспортних систем.

Відсоткова ставка за користування залученими коштами – не вище 4,99 – 5,5%. Період, на який здійснюється запозичення, - 13 років (3 роки пільговий період). Оплата за позику становить 50 тисяч євро – за надання юридичних та консультаційних послуг, технічної оцінки проекту, включно з дослідженнями щодо транспорту.

Комісії: одноразова комісійна винагорода за відкриття кредиту в розмірі 1,5% від основної суми кредиту; комісія за резервування у розмірі 1,5% річних; комісія за супроводження кредитів у сумі 5 тисяч євро на рік. Ця ухвала почне діяти, якщо Мінфін погодить обсяги та умови здійснення запозичення.

Нагадаємо, Львів позичить 1,2 млрд грн для ремонту інженерних та транспортних мереж.

Леся БУРБАН, Leopolis.news