logo
01/05
30/04
29/04
28/04
27/04
26/04
2 ...

Віцепрезидент УЄФА подав у відставку, бо поцілував футболістку (ВІДЕО)

11-09-2023 16:321567

Віцепрезидент УЄФА подав у відставку, бо поцілував футболістку (ВІДЕО)
Фото: mirror.co.uk

Президент Федерації футболу Іспанії та віцепрезидент УЄФА Луїс Рубіалес йде у відставку через три тижні після того, як він поцілував у губи футболістку Дженні Ермосо на святкуваннs з нагоди перемоги збірної Іспанії на Чемпіонаті світу.

Про своє рішення Рубіалес повідомив у Twitter.

«Я передав виконуючому обов'язки президента пану Педро Роша свою заяву про відставку з посади президента Федерації футболу Іспанії. Я також поінформував його про те, що я зробив те ж саме відповідно своєї посади в УЄФА» – зазначив Рубіалес.

Своє рішення про відставку Рубіалес, зокрема, пояснив неможливістю продовжувати працювати через розслідування, яке наразі ведеться.

«Я не можу більше продовжувати роботу. З огляду на дискваліфікацію від ФІФА та розслідування проти мене, очевидно, що я не можу залишатися… Я не хочу, щоб іспанський футбол постраждав від цієї безглуздої кампанії. Перш за все, я приймаю це рішення після того, як переконався, що моя відставка сприятиме стабільності, яка дозволить як Європі, так і Африці залишатися єдиними в мрії про 2030 рік, який принесе в нашу країну найбільшу подію в світі. Я повинен дивитися вперед, дивитися в майбутнє», – зазначив він.

Нагадаємо, під час урочистих заходів після перемоги жіночої збірної Іспанії на Чемпіонаті світу з футболу Президент Федерації футболу Іспанії та віцепрезидент УЄФА Луїс Рубіалес перед камерами поцілував у губи футболістку Дженні Ермосо.

Цей вчинок викликав широкий публічний резонанс, а футбольного функціонера звинуватили у насильницьких діях сексуального характеру. Сам Рубіалес запевняв, що поцілунок був за згодою. Футболістка ж запевняла, що поцілунок був небажаним.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news