«Ваш же власник Медведчук? Ну як ні!»: Між Зеленським та журналістом «112 каналу» виникла суперечка

http://leopolis.news/post/9269/vash-je-vlasnyk-medvedchuk-nu-yak-ni-mij-zelenskym-ta-jurnalistom-112-kanalu-vynykla-superechka

10/10/2019

Про це він сказав 10 жовтня під час зустрічі з журналістами на фудмаркеті, повідомляє «Українська правда».

Зокрема представник «112 Україна», запитав «чому влада хоче закрити» цей канал.

Зеленський у відповідь поцікавився, чи має журналіст дані, про те, що чинний глава держави давав вказівку закривати будь-який канал.

«Ви ж знаєте, що ні. Це ж не президентська справа. Ми повинні перезавантажити Нацраду, має прийти новий склад. І хай вони без мене розглядають це питання», – сказав сам президент.

Між Зеленським і журналістом відбувся діалог, в якому президент заявив, що попередня влада вела якісь переговори з власником телеканалу Віктором Медведчуком.

«А ви знаєте, чому вам завжди погрожували відібрати ліцензію. Ви ж це знаєте?», – звернувся Зеленський до журналіста.

«Розкажіть», – відповів той.

«Два-три роки тому вас тримали.., вибачте, не хочу казати, ваших власників… Ми ж про 112-тий канал говоримо. Ваш же власник Медведчук?».

«Ні».

«Ну як ні!»

«Власник – Тарас Козак».

«Козак, Медведчук – одна історія… Ми ж відверто кажемо. Всі журналісти нас бачать. Людина, яка має не проукраїнську позицію, пан Медведчук є вашим власником».

«Яке це має відношення до редакційної політики каналу?»

«Я не займаюся редакційною політикою… Я вам нагадую чому. Тому що пан Медведчук з бувшою владою, не будемо казати з ким. Я думаю, це був шантаж. Ось вони вас і тримали: закрити вас чи не закрити, як вам говорити, залежні ваші журналісти чи незалежні».

Сам Зеленський наголосив, що «нічим ніколи не погрожував» телеканалу, який має можливість говорити про президента «все, що хоче». За його словами, питанням з ліцензією має займатись оновлений склад Нацради і пообіцяв на нього не впливати.

Нагадаємо, 3 жовтня народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Тараса Козака, який є власником телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, допитали у Службі безпеки України.

26 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення позбавила телеканал «112 Україна» цифрових ліцензій на мовлення.

Телерадіоорганізації, які здійснюють  мовлення під емблемою «112 Україна», оскаржують це рішення в Окружному адміністративному суді Києва.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення тим часом попросила суд анулювати ліцензію на мовлення телеканалу NewsOne.

Leopolis.news