logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
26/04
2 ...

У Львівській філармонії 70-й ювілей святкує відомий український композитор Віктор Камінський

13-09-2023 20:191046

У Львівській філармонії 70-й ювілей святкує відомий український композитор Віктор Камінський

Цього року свій 70-й ювілей святкує український композитор, львів’янин Віктор Камінський. Надзвичайно різний у своїй творчості, від пісень, які ставали улюбленими хітами до масштабних симфонічних полотен. Його музика – це органічний сплав національно орієнтований на фольклорній інтонації з модерними гармоніями та тембральними ефектами.

Про це повідомляє Львівська національна філармонія ім. Мирослава Скорика.

Символічним початком програми стане Концерт «Пам’яті Василя Барвінського» для фортепіано з оркестром. Трагічна доля та великий талант Барвінського продовжують плекати мужність, відданість своїй країні та незламність. Для Віктора Камінського, також уродженця Тернопільщини, Барвінський став одним з орієнтирів на творчому шляху. 

«Leopolis concerto grosso» Віктора Камінського називають зізнанням в любові до міста, ця музика якнайкраще увібрала в себе звукові ландшафти Львова: звучання органу величних храмів, раптові зміни динаміки та настроїв єднаються в музиці, як і контрастні барви історії самого Леополіса. В «Leopolis concerto grosso» Віктор Камінський використав дві теми невідомого автора з табулатури XVI століття, яку свого часу розшифрував саме Мирослав Скорик, чим вшанував пам’ять багаторічного колеги.

Завершення концерту не ставить крапки, а спонукає понести з собою думки про долю митця, пошуки звуків та мелодій які б проклали найкоротший шлях до людської душі –  «Der Wanderer und sein Schatten»/«Мандрівник і його тінь».

Запрошуємо!
Квитки: https://soldout.ua/booking/1252-anniversary-of-victor-kaminsky 

Leopolis.news