logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
26/04
2 ...

Оркестр «INSO-Львів» відкрив ювілейний концертний сезон

13-09-2023 20:47966

Оркестр «INSO-Львів» відкрив ювілейний концертний сезон
Фото: організаторів

У суботу, 9 вересня, свій 25-й ювілейний сезон відкрив симфонічний оркестр INSO-Львів. Особливістю вечора стала спільна тема двох заявлених в програмі симфоній –  Симфонії №3 мі-бемоль мажор Людвіга ван Бетховена та Симфонії №2 Євгена Станковича. Обидві симфонії мають назву «Героїчна». Твори звучали під батутою відомого британського диригента – Пола Манна.

Про це повідомляють організатори.

«Відмінність цих творів в історії: один твір був написаний понад двісті років тому, а інший – у 1975 році, коли мені було десять. Їхні автори розмовляють різними мовами різних часів. Але обидва опуси – про те саме: про силу людського духу й те, що відбувається, коли зло перетворює людську слабкість на опір», – Пол Манн.

З оркестром «INSO-Львів» Пол Манн співпрацює вже не один рік. Цього разу диригент приїхав також щоб висловити свою підтримку та солідарність. 

Про своє перебування в Україні він зазначив наступне: «Музиканти здатні розрадити, відновити енергію та емоційну підтримку тоді, коли це найбільше потрібно. Єдине значуще, що я в силі зробити під час війни, – те, що ладен запропонувати як музикант».

Відкриття свого 25-го сезону Оркестр «INSO-Львів» присвятив нашим захисникам та захисницям.

«Колись нас надихали сміливі мрії та музичні експерименти. Та сьогодні ми черпаємо силу від неабиякого героїзму, який щодня демонструють українські захисники й захисниці на фронті».

Leopolis.news