logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Кафедра медицини катастроф та військової медицини ЛНМУ імені Данила Галицького відзначить 75-річчя

10-10-2019 19:301514

Кафедра медицини катастроф та військової медицини ЛНМУ імені Данила Галицького відзначить 75-річчя

Цієї осені кафедра медицини катастроф та військової медицини Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького відзначає 75-річчя від дня заснування.

Про це повідомляє відділ комунікації і промоції університету.

Військова кафедра Львівського державного медичного інституту була створена ще у вересні 1944 року. За цей значний історичний період працівники кафедри провели чималу роботу для якісної підготовки медичних працівників, в першу чергу військової ланки. У 1980 році наша військова кафедра була визнана кращою серед військових кафедр медичних інститутів.

З відновленням незалежності України, у непрості роки реформування, скорочень та оптимізації навчальних закладів військової медицини колектив кафедри зберіг свій високий професійний статус. На високому науково-методичному рівні організовані заняття з загальновійськової підготовки та роботи військових медиків з особовим складом, загальної тактики, організації медичного забезпечення військ, військової токсикології, радіології і медичного захисту, забезпечення військ медичним майном.

Науково-педагогічні працівники кафедри проводять заходи щодо військово-патріотичного виховання студентів Університету, з питань військової медицини, які сприяють розвитку формування у майбутніх медичних працівників християнських етичних засад, усвідомлення національно-державних та загальнолюдських пріоритетів. До проведення заходів залучаються професійні колеги – досвічені медичні працівники Військово-медичного клінічного центру Західного регіону України, офіцери 80 окремої десантно-штурмової бригади та ін.

Свідченням ефективності роботи працівників кафедри щодо якісної підготовки майбутніх медичних працівників є відкриття у квітні поточного року першого у вищих медичних навчальних закладах України медичного пункту батальйону.

З нагоди 75-річчя кафедри медицини катастроф та військової медицини ректор ЛНМУ імені Данила Галицького, академік НАМН України, професор Борис Зіменковський відзначив весь колектив, ветеранів кафедри за багаторічну сумлінну та плідну працю, добросовісне виконання службових обов’язків, старанність та розумну ініціативу у роботі, оголосив подяки та нагородив грамотами та преміями.

У межах відзначення ювілею колектив кафедри організував проведення у листопаді 2019 р. науково-практичної онлайн-конференції з міжнародною участю «Актуальні проблеми та перспективи розвитку медичної науки та освіти». Організатори запрошують до участі науковців, викладачів ЗВО, докторантів, аспірантів, слухачів магістратури, студентів, представників громадських організацій та всіх зацікавлених. Матеріали конференції можна надсилати електронною поштою на адресу: basilleo03@gmail.com, mns_lnmu@ukr.net. Учасники конференції отримають сертифікат, який буде надісланий зі збірником матеріалів конференції на зазначену у відомостях про авторів електронну адресу та розміщений на сторінці кафедри (http://new.meduniv.lviv.ua/kafedry/kafedra-medytsyny-katastrof-ta-vijskovoyi-medytsyny/) у розділі «Наукова діяльність».

КОНФЕРЕНЦІЯ_Інфолист-запрошення.pdf

Leopolis.news