logo
02/05
2 ...

На закупівлях харчування хворих у медзакладах Львівщини викрили змову

15-09-2023 16:48336

На закупівлях харчування хворих у медзакладах Львівщини викрили змову
Фото: ілюстративне\\

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України рішенням від 14 вересня 2023 року визнала наявність змови на закупівлях харчування хворих у медзакладах Львівщини.

Зокрема, як повідомляє Західне МТВ, між товариством з обмеженою відповідальністю «МІКОН ГРУП» (до 25.04.2023 – товариство з обмеженою відповідальністю «КЕЙТЕРІНГ-ГРУП») та товариством з обмеженою відповідальністю «УКР-ГАЛИЧ» під час їхньої підготовки та участі у процедурах двох закупівель, що стосувалися послуг по забезпеченню харчування стаціонарних хворих у медичних закладах на Львівщині. Закупівлі оголошувались державною установою «Інститут патології крові та трансфузійної медицини Національної академії медичних наук України» (м. Львів) та КНП «Бібрська міська лікарня» Бібрської міської ради (Львівська обл.) Очікувана вартість закупівель – 1 771 750 грн.

Відділення під час розгляду справи встановило, що відповідачі, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свою поведінку, щоб усунути конкуренцію. Про це свідчили низка зібраних доказів, зокрема використання спільних ІР-адрес, надання товариствами один одному безповоротної фінансової допомоги у період проведення закупівель, документи відповідачів з однаковими помилками тощо.

На основі цих та низки інших фактів адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ визнала, що ТОВ «МІКОН ГРУП» та ТОВ «УКР-ГАЛИЧ» вчинили порушення законодавства про захист економічної конкуренції. За вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів, компанії оштрафували на максимально допустиму суму 68 000 гривень (136 000 грн кожну).

Нагадаємо, також, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news