logo
01/05
30/04
2 ...

Перетворення України на газовий хаб Європи – це реальність – Галущенко

15-09-2023 19:34373

 Перетворення України на газовий хаб Європи – це реальність – Галущенко
Фото: Mind.ua

Європейські трейдери продовжують закачувати газ в українські підземні сховища, що свідчить про успішну реалізацію Україною потенціалу перетворення на регіональний газовий хаб.

На цьому наголосив Міністр енергетики України Герман Галущенко, повідомляє Урядовий портал.

«Ми маємо величезні перспективи. І це не тільки плани, це реальність. Станом на сьогодні європейські трейдери вже зберігають близько 2 млрд куб метрів газу в наших сховищах, і ми розраховуємо, що до початку зими цей обсяг буде збільшено до 3 млрд куб метрів», - повідомив він, нагадавши, що загалом Україна готова надати іноземним компаніям для використання до 15 млрд куб метрів своїх ПСГ.

Наповненість підземних газосховищ і можливість постачання газу до європейських країн протягом зими – це питання національної безпеки України, додав очільник Міненерго.

Герман Галущенко акцентував, що в умовах війни Україні успішно вдається не тільки рухатися до досягнення цілі і перетворення на газовий хаб Європи, але і нарощувати потужності власного газовидобутку.

«Ми нарощуємо обсяги видобутку навіть під час війни. Мета – повністю забезпечити потреби споживання газом власного видобутку», - зазначив він.



Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news