logo
03/05
2 ...

Дрогобицька дерев’яна церква увійшла в топ 3D-моделей всесвітньої платформи

18-09-2023 10:432184

Дрогобицька дерев’яна церква увійшла в топ 3D-моделей всесвітньої платформи
Фото: з відкритих джерел

Дрогобицька церква Воздвиження Чесного Христа увійшла в список топ тижня кращих 3D моделей культурної спадщини Sketchfab – всесвітньої веб-платформи, на якій реалізуються 3D моделі, а також ресурси віртуальної (VR) та доповненої реальності (AR)

Про це повідомив Сергій Присяжний, керівник команди AERO3D https://aero3d.ua/, що надає послуги 3D сканування, оцифрування та створення мультимедійного 3D контенту, пише RESPECTHOTEL.

3D модель церкви була створена командою AERO3D на замовлення СПА готелю «RESPECT» для проєкту «Парк мультимедійних голограм «Дерев’яні церкви Дрогобиччини», який реалізується за підтримки Українського культурного фонду. 3D модель церкви отримала нагороду Staff Pick (ТОП кращих 3D моделей культурної спадщини веб-платформи Sketchfab).

І хоча відкриття Парку мультимедійних голограм у Східниці очікується лише 1 жовтня 2023 року, проєкт уже має успіх.

«Ми раді, що завдяки підтримці УКФ проєкту «Парк мультимедійних голограм «Дерев’яні церкви Дрогобиччини» цифровий світ дізнається про неповторну дрогобицьку Церкву Воздвиження Чесного Хреста, а разом з нею і про унікальну українську культурну спадщину. Поєднання культурної спадщини і сучасних технологій – це найкращий спосіб просування пам’яток минулого, – зазначили організатори.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news