logo
28/04
2 ...

Діти зміцнюють дружбу міст Старий Самбір та Охтирка

18-09-2023 12:07450

Діти зміцнюють дружбу міст Старий Самбір та Охтирка
Фото: Старосамбірської ТГ

Вісімнадцять дітей, батьки яких є працівниками Охтирської лікарні Сумської області, чудово провели час у прекрасній місцині Старосамбірської територіальної громади, яку за історичним та краєзнавчим дослідженням називають «Стара Самбірляндія». Йому навіть присвячена книга.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Візит молоді із Сумщини до Прикарпаття став можливим завдяки співпраці очільників громад  Охтирської - Павла Кузьменка та Старосамбірської - Ігоря Трухима. Їх підтримали і сприяли відпочинку дітей староста Старосолянського старостинського округу Ігор Басараб і відомий меценат Андрій Басараб.

Групу дітей із Слобожанщини супроводжувала керівник гуртка комунального закладу «Охтирський міський центр позашкільної освіти - МАН» Дарина Сопітько. Свої детальні звіти з фотографіями про змістовний відпочинок дітей на базі, їхні туристичні екскурсії історичними місцями Львівщини вона щодня виставляла в інтернет-групу, де батьки могли переглядати і спілкуватися, бачити, чим і як займаються їхні хлопчики та дівчата.

Відпочинок був справді змістовним і насиченим. За лічені дні, проведені на базі відпочинку неподалік Старого Самбора,, діти встигли і потанцювали, і вивчити флешмоб, і покупатися, і пограти у футбол, а ще – побувати на екскурсіях. Вони відкривали для себе прекрасну єдину і неподільну Україну, відчували себе її майбутніми громадянами і будівничими щасливої држави.

«Через юних охтирчан, – зазначила Дарина Сопітько, – Тож започаткована історія дружби двох міст. Вона  обов’язково продовжуватиметься, зміцниться. До нових зустрічей!». 

 Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news