logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
2 ...

У Львові зустріли національну збірну України, яка повернулась з міжнародних змагань Invictus Games 2023

18-09-2023 12:491681

У Львові зустріли національну збірну України, яка повернулась з міжнародних змагань Invictus Games 2023
Фото: mva.gov.ua

У понеділок, 18 вересня, у Львові відбулася урочиста зустріч Національної збірної команди України, яка тріумфально повернулася з міжнародних змагань з адаптивних видів спорту Invictus Games 2023.

Як інформує Мінветеранів, у Іграх взяли участь 25 українських ветеранів, військовослужбовців та волонтерів, які пройшли національний відбір. Наші Нескорені завоювали на змаганнях у Дюссельдорфі рекордні 34 медалі: 12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових медалей, продемонструвавши кращі показники у шести видах спорту. 

Здобули медалі (як особисто, так і в командних змаганнях): Олександр Маковей, Микола Заріцький, Володимир Товкис, Назар Вознюк, Юлія Шевчук, Павло Лучків, Володимир Гера, Максим Дмитраш, Максим Зубов, Іван Молдун, Олег Должок, Олександр Пономарьов, Євгеній Кірейонок, Ігор Дерман, Юлія Паєвська, Віталій Бородавка, Дмитро Полов’ян, Олександр Будько, Ярина Аліманова, Вадим Мазніченко.

Участь в урочистій зустрічі українських Нескорених взяли Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, мер Львова Андрій Садовий, представники ветеранських організацій, місцеві мешканці та ЗМІ.

Зустрічаючи національну збірну у Львові, очільниця Мінветеранів Юлія Лапутіна привітала команду та її тренерів з високими спортивними досягненнями.

“Гідність, воля до перемоги, єдність та сила духу українських Героїв панували на арені Дюссельдорфу протягом усіх Ігор. Фантастичний виступ української збірної на Іграх Нескорених! Рекордний медальний врожай! Ви всі – наші Герої! Вами пишається вся країна! 34 медалі – це просто неймовірний результат! Ви зробили неможливе – в умовах широкомасштабної війни, коли ви всі хотіли залишитися на фронті, зі своїми побратимами, родинами, ви поїхали та гідно представили Україну за кордоном. І ви не тільки перемогли, а й показали усьому світу, що українці – нескорені і непереможні”, – звернулася Юлія Лапутіна до національної збірної команди.

Очільниця Мінветеранів наголосила, що держава та Міністерство приділяють значну увагу розвитку адаптивного ветеранського спорту в регіонах та в Україні в цілому, його доступності та інклюзивності, адже після перемоги ми матимемо значну кількість поранених Захисників і Захисниць. На сьогодний день Мінветеранів працює над створенням загальнодержавної системи ветеранського спорту та розвитком спортивної інфраструктури для Захисників і Захисниць в громадах для залучення якомога більшої кількості ветеранів до спортивної реабілітації.

“Ці Invictus Game у Дюссельдорфі надихають нас на продовження боротьби проти російського агресора, за свободу і незалежність України. Дякую нашим партнерам за підтримку! України обов'язково переможе, і ці Ігри вже є частиною нашої перемоги”, - підкреслила Юлія Лапутіна.

Нагадаємо, що цьогорічні міжнародні змагання відбувалися у німецькому місті Дюссельдорф з 9 по 16 вересня. Наша збірна брала участь у таких видах адаптивного спорту, як стрільба з луку, легка атлетика, велосипедний спорт, пауерліфтинг (жим лежачі), веслування на тренажерах, волейбол сидячи, плавання, настільний теніс, баскетбол на візках.

Україну на Invictus Games 2023 представляли:

Бондарчук Веніамін, Вознюк Назар, Лучків Павло, Гера Володимир, Дмитраш Максим, Дерман Ігор, Заріцький Микола, Товкис Володимир, Кірейонок Євгеній, Кобиляну Костянтин, Лагун Семен, Маковей Олександр, Молдун Іван, Полов’ян Дмитро, Пономарьов Олександр, Аліманова Ярина, Будько Олексанрд, Должок Олег, Зубов Максим, Мазніченко Вадим, Паєвська Юлія, Яроцький Богдан, Бородавка Віталій, Шевчук Юлія, Козак Дмитро.

Підготовку збірної України 2023 року здійснювало Міністерство у справах ветеранів України. Тренувальні збори Національної збірної України на Ігри Нескорених 2023 відбувалися спільно за підтримки співорганізаторів проекту, а саме: ГО “Ігри Інвіктус Україна”, ГО “Повернись живим!”, Центра стратегічних комунікацій “СтратКом Україна” та “Благодійного фонду “Разом для України” за підтримки міжурядової робочої групи та за сприяння Управління спорту Львівської міської ради.

Мінветеранів також висловлює подяку співорганізаторам проекту Ігри Нескорених, а саме: ГО “Повернись живим!”, Центру стратегічних комунікацій “СтратКом Україна”, ГО “Ігри Інвіктус Україна”, та спонсорам, які долучилися до роботи тренерського складу збірної команди спільно з Благодійним фондом “Разом для України”.