logo
05/05
04/05
2 ...

У Львові проведуть екскурсію тролейбусом з системою автономного живлення

20-09-2023 21:49347

У Львові проведуть екскурсію тролейбусом з системою автономного живлення
Фото: city-adm.lviv.ua

У четвер, 21 вересня, у межах тижня мобільності, у Львові відбудеться екскурсія тролейбусом з системою автономного живлення.

Як інформує пресслужба ЛМР , маршрут пролягатиме вулицями, де тролейбуси їздили колись, курсують зараз та на яких планують розвивати тролейбусну мережу. Початок екскурсії – о 15:00 год. Збір – на розі вулиць Словацького та Університетської. Триватиме прогулянка орієнтовно 2 години.

Для участі у заході обов’язкова попередня реєстрація.

«У цьому маршруті поєднана історія, сьогодення та перспективи тролейбусного руху у Львові. Є доволі складні для курсування тролейбуса ділянки, тому обіцяємо, що буде цікаво», – говорить речниця ЛКП «Львівелектротранс» Ольга Бачинська.

Так, о 15:00 год тролейбус вирушить з вул. Університетської у напрямі вул. Січових Стрільців. Далі – через проспекти Свободи і Шевченка, вулиці Саксаганського – Франка – Вітовського – Сахарова – Горбачевського – Героїв УПА – Кульпарківську до першого львівського тролейбусного парку на вул. Городоцькій, 185. Там заплановано зробити зупинку.

Опісля заплановано заїзд на пл. Двірцеву, а далі – через вулиці Тобілевича – Шептицьких екскурсанти повернуться до кінцевої зупинки «Університет».

Екскурсію проводитиме давній друг львівського електротранспорту Олександр Арістархов – старший науковий співробітник відділу історії науки і техніки Львівського історичного музею.

Додамо, станом на 2022 рік тролейбусний парк Львова нараховує 116 транспортних одиниць. Протяжність контактної мережі в «однорядному» обчисленні – 135,2 км.  У минулому році тролейбуси «наїздили» 2,441 млн км та перевезли 24,239 млн пасажирів.

До слова, у місті є один тролейбус з автономним ходом. Він курсує здебільшого на маршруті №33. Цей маршрут є найбільш віддаленим від тролейбусного депо.

Європейський тиждень мобільності стартував у Львові наприкінці минулого тижня та триватиме ще 3 дні, до 22 вересня. У програмі – низка цікавих подій, що популяризують використання громадського транспорту та альтернативних методів пересування містом.

Захід реалізовує Львівська міська рада. Він проходить у межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки урядів Німеччини і Швейцарії.

Leopolis.news