logo
05/05
04/05
2 ...

Знімав, як тікав з України, а потім влаштував сцену з «побиттям та знущанням»: подробиці інциденту у Самбірському ТЦК

21-09-2023 12:493279

Знімав, як тікав з України, а потім влаштував сцену з «побиттям та знущанням»: подробиці інциденту у Самбірському ТЦК

Українська спілка учасників АТО оприлюднила деталі інциденту із побиттям ухилянта у Самборі. 

Ось що вдалось дізнатись ветеранам від побратимів:  

«Тих двох ухилянтів затримали прикордонники при спробі незаконного перетину кордону та передали у військкомат для з’ясування обставин.

З мамого початку, як розповідають хлопці, ніхто цих пасажирів не силував та не бив, навіть не обшукував (телефон в них же залишився). Їм запропонували, що вони мають варіант пройти ВЛК та стати військовослужбовцем ЗСУ. Вони відмовилися і відразу зв’язалися зі своїм адвокатом. Саме після розмови з юристом вони вочевидь вирішили влаштувати сцену з «побиттям та знущанням», бо інших варіантів вже не було.  

Як нам розповіли, ухилянти одразу почали «бикувати» і шукати, так би мовити, «слабке місце», емоційну людину, на яку можна натиснути. Вони почали вигукувати відверто антиукраїнські гасла, ображати ЗСУ просто перед носом бійця, який нещоданво повернувся із передової і має контузію. Очевидно, що як і будь який захисник, який чує знеціннення загибелі його побратимів, воєнний не витримав, не стримав емоцій і дав волю рукам». 

Також зі ЗМІ відомо, що один із цих ухилянтів виявився ще й представником харківського криміналітету

Як зазначають учасники війни з росією, початку конфлікту на відео не має, адже, очевидно, що комусь дуже не вигідно показувати повну картину і сам момент провокації.  

«Ми звісно не виправдовуємо дії військового, хай з цим розбереться слідство. Але зрозуміти причини, чому військовий втратив самоконтроль можемо. Чому одні ціною власного життя повинні захищати таких от «ухилянтів», їх сім’ї, житло, а вони ще мають наглість дозволяти собі закиди по-типу: «я вас туди не посилав», «це не моя війна», «я не народжений для війни», – відзначили у Спілці. 

«Що маємо у підсумку: людина, яка ціною власного здоров'я стала на захист України, був на передовій, може отримати суспільний осуд та бути засуджений, а відверті антиукраїнські персонажі-ухилянти - підтримку і співчуття», – наголошують «атовці». 

«Ми як ветеранська організація і діючі військовослужбовці підтримуємо наших поранених побратимів, які перейшли працювати в ТЦК. Наша позиція проста - не припустимо, щоб хтось дозволяв собі навмисно провокувати українських захисників, зокрема тих, хто після поранення продовжує виконувати свій обов'язок перед Батьківщиною у центрах комплектування», – наголошують в Українській спілці учасників АТО. 

Учасники війни з росією також додали відео того ж ухильника, який фільмував, як тікав за кордон. Це той Вадим Спокойний, який записував відео із ТЦК.

Як повідомляли, 19 вересня у мережі з’явилося відео, на якому військові, погрожуючи зброєю, б’ють чоловіків.

20 вересня ДБР оголосило підозру двом працівникам Самбірського районного ТЦК та СП.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news