logo
05/05
2 ...

Стовпчик термометра покаже до +28: синоптики розповіли, яким буде кінець вересня

22-09-2023 12:17352

Стовпчик термометра покаже до +28: синоптики розповіли, яким буде кінець вересня
Фото: ілюстративне

Через антициклон (H) над Східноєвропейською рівниною, циклон (L) переміститься на північ, сприяючи проникненню маси теплого повітря.

Про це повідомляє сайт «Погода&радар».

Хоча наступного тижня температура дещо знизиться, погода залишиться не по сезону теплою. Швидше за все, вересень 2023 року залишиться одним з найтепліших за всю історію спостережень.

Погодний режим, який встановився в середині серпня, також не сильно зміниться в найближчий період, тому погода залишиться теплою для цієї пори року.

Найближчими днями Україна опиниться в східному секторі атлантичного мінімуму, який тимчасово пошириться на захід і північ континенту. Траєкторія цього мінімуму сприятиме потужному транспортуванню теплого повітря над нашою країною.

Тому ми матимемо справжню хвилю тепла напередодні рівнодення, яке має ознаменувати астрономічний початок осені.

Дуже теплі вихідні

Хоча в деяких регіонах можливі невеликі дощі, на більшій частині країни буде гарно і сонячно. У суботу температура повітря досягне і перевищить 25 градусів у всіх регіонах. На Заході та в Центрі стовпчик термометра покаже до +28 °C, а на Півдні до +30 °C. Така ж ситуація буде і в неділю. У Києві на вихідні очікується +26...+27 °C, небо буде безхмарним.

Мінімальне похолодання наприкінці місяця

Поширення поля високого атмосферного тиску над Європою призведе до поступового зниження температури протягом наступного тижня. Однак похолодання буде м'якшим, ніж передбачалося спочатку.

Найімовірніше, денні максимуми надалі становитимуть близько 22-28 градусів, нічні мінімуми складуть 9-15, а у південних областях 16-18 градусів.

За таких умов існує дуже велика ймовірність того, що цей місяць залишиться одним з найтепліших вересневих місяців за всю історію вимірювань в Україні й не тільки.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news