Інфраструктура Львова зорієнтована більше на туристів, аніж на потреби місцевої молоді | Блог Наталії Тимчій

http://leopolis.news/post/932/infrastruktura-lvova-zorientovana-bilshe-na-turystiv-anij-na-potreby-miscevo-molodi--blog-natali-tymchiy

15/05/2019

Про це написала у своєму блозі виконувачка обов’язків голови Львівської міської партійної організації ВО «Батьківщина» Наталія Тимчій.

«Молодь є тією рушійною силою змін, яка у найскладніші періоди історії має мужність і волю до безкомпромісних дій, спрямованих на реальні трансформації політичної, суспільної та економічної систем», – вважає Н. Тимчій.

Але, на превеликий жаль, вважає очільниця «Батьківщини» у Львові, молоді люди мають змогу впливати на державне будівництво і стратегічний курс розвитку країни майже виключно через протести і революції, а не через повсякденне життя, а так бути не повинно.

«Зараз кожен другий українець у віці 18-35 років розглядає вірогідність продовження свого життя за кордоном. Країну у пошуках більш гідних умов життя, кращої освіти і роботи щороку покидають тисячі молодих українців», - стверджує Наталія Тимчій.

Вона виокремлює основні причини, чому молодь втікає з країни: нерозуміння молодіжних проблем чиновниками, відсутність прозорих «правил гри» у суспільстві, відсутність адекватної державної молодіжної політики...

За словами Н. Тимчій, найчастіше молодих львів’ян турбує відсутність належної інфраструктури міста (спортивні майданчики, дитячі садочки, місця для культурного проведення дозвілля), не завжди належний рівень надання медичних послуг, відсутність належно оплачуваних робочих місць за широким спектром спеціальностей неспроможність розв’язати житлові проблеми – купівля житла у Львові для молодої людини уже давно є недосяжною мрією і такою ж мрією поволі стає оренда цього житла.

«В результаті наше чарівне і привабливе для мільйонів українців місто щороку втрачає сотні потенційних успішних творців міського простору»,із сумом зазначає «батьківщинівка».

На її думку, влада повинна нарешті забезпечити належне функціонування інфраструктури спортивних майданчиків, стадіонів, залів, місць для культурного дозвілля тощо.

«На прикладі Львова ми, на жаль, бачимо як нібито динамічна і яскрава міська інфраструктура, будучи зорієнтованою на туристів, фактично не задовольняє культурних і загалом особистісних потреб місцевої молоді», - резюмувала Наталія Тимчій. 

Leopolis.news