logo
06/05
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
2 ...

Сьогодні жіноча збірна України з футболу зіграє проти Сербії

22-09-2023 15:191703

Сьогодні жіноча збірна України з футболу зіграє проти Сербії
Фото: УАФ

22-го та 26 вересня національна жіноча збірна України зіграє свої перші поєдинки у груповому турнірі дебютного розіграшу Ліги націй УЄФА.

Про це повідомляє пресслужба УАФ.

Новий європейський відбір українки розпочнуть під орудою нового наставника. Нагадаємо, що 31 серпня добіг свого завершення термін дії контракту іспанського фахівця Луїса Кортеса, який став першим іноземним тренером в історії національної жіночої збірної України. Таким чином, новий сезон синьо-жовті почнуть на чолі з виконувачем обов'язків головного тренера Володимиром Пятенком.

17 вересня наша команда зібралася в Києві, після чого вирушила до Польщі для підготовки й участі в перших двох поєдинках групового турніру дебютного розіграшу Ліги націй. 18-го числа українська делегація прибула до Гданська, а з понеділка до четверга команда працювала на базі в Сопоті, де поєднувала тренування з теоретичними заняттями.

Нагадаємо, до складу збірної України ввійшли 23 футболістки, й уперше до лав національної команди запрошені одразу три гравчині — Яна Котик, Ірина Майбородіна та Вікторія Головач.

«Ліга націй — це дуже актуальний на сьогодні формат міжнародних змагань для збірних. Раніше були контрольні поєдинки та товариські турніри, але в цій системі збірні мають на порядок вищу мотивацію. Адже з Ліги націй команда може вийти на чемпіонат Європи. Подібний турнір дуже важко переоцінити. Ми маємо хороший підбір суперників у групі. У тій самій збірній Польщі грають футболістки, що перебувають на провідних ролях у чемпіонаті Німеччини. Але ми готові дати їм бій. Усе буде визначатися тим, хто краще підійде функціонально, тактично та психологічно до кожної гри», — сказав напередодні наставник синьо-жовтих Володимир Пятенко.

Нагадаємо, наші дівчата виступатимуть у групі В3, де змагатимуться з командами Польщі, Сербії та Греції.

Поєдинок 1-го туру Україна — Сербія відбудеться сьогодні, 22 вересня в польському містечку Старогард-Ґданський на міському стадіоні імені Казімежа Дейни (початок — о 16:00 за київським часом). Пряму трансляцію зустрічі можна буде подивитися на YouTube-каналі УАФ.

Матч 2-го туру Польща — Україна пройде 26 вересня (19:00). Прийматиме його Міський стадіон у Гдині.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news