logo
01/05
2 ...

У Львові пройшло освячення Дому милосердя імені Блаженної сестри Бернардини Яблонської

22-09-2023 21:502001

У Львові пройшло освячення Дому милосердя імені Блаженної сестри Бернардини Яблонської
Фото: ЛОВА

Домом милосердя імені Блаженної сестри Бернардини Яблонської опікуватимуться сестри Альбертинки Римсько-Католицької Церкви. Дім призначений для надання підтримки тим людям, які втікаючи з місць, охоплених бойовими діями, не захотіли виїжджати за кордон і зупинилися у Львові.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Самотні матері з дітьми та жінки без постійного місця проживання зможуть пожити тут, для них підготовлені кімнати. У цьому закладі також передбачена їдальня для малозабезпечених.

У 2020 році кардинал Конрад заклав капсулу під будівництво притулку й каплиці, а також всіляко сприяв самому будівництву. Сьогодні ж він особисто освятив Центр милосердя.

Опісля молитви відбулася церемонія відкриття цілого комплексу Екуменічного центру милосердя бл. Бернардини Яблонської. У церемонії взяли участь обласна влада, представники Генерального Консульства РП у Львові та численні гості з України та Польщі.

«Гідність, порядність, чесність – якості, які залишаються у людини навіть у найтемніші часи. Це про українців. Якби хто високо не оцінював свою силу й міць, в очах цивілізованого світу – це лише поневолювач без крихти чистого сумління. Але ж ми знаємо правду і вона має лунати якомога голосніше. Разом з нами правду добре знає польський народ. Ми щиро дякуємо за братерство й надійну руку допомоги у час великої війни. Дякуємо, що дбаєте за найбільш незахищені верстви населення. На Львівщині є понад 230 тисяч внутрішньо переміщених осіб, а ще слід врахувати таку ж кількість незареєстрованих громадян, які також потребують нашої підтримки. Сподіваємось на якнайшвидшу перемогу. Віримо у ЗСУ!», – зауважив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Центр милосердя у Львові або ж Будинок Сестер Альбертинок працює на вул. Хлібна 2.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news