logo
03/05
2 ...

У Борині запрацював навчально-практичний центр для кухарів та барменів

27-09-2023 21:50721

У Борині запрацював навчально-практичний центр для кухарів та барменів
Фото: ЛОВА

Сьогодні, 27 вересня, у Борині перебував з робочим візитом начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Очільник області взяв участь у відкритті навчально-практичного центру «Кухар.Бармен» на базі Боринського професійного ліцею народних промислів та ремесел.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Він розповів, що на створення навчально-практичного центру скерували понад 6 мільйонів гривень. Більше ніж 5 мільйонів – кошти обласного бюджету. Окрім того, фінансами долучились громада й ліцей. За ці кошти закупили сучасне обладнання, зокрема: пічки, посудомийки, витяжки, парконвектомат, мішалку для тіста, гриль та фритюрниці. Також тут облаштували систему вентиляції та кондиціювання повітря.

«Дуже приємно втілювати в життя правильні речі, адже вклад у наших дітей є запорукою їхнього щасливого майбутнього. Дякую нашим захисникам та захисницям за можливість брати участь у сьогоднішньому відкритті цього центру. Я переконаний, що оновлені стіни цього приміщення та нове обладнання мотивуватимуть дітей вивчати нове та відточувати здобуті навички. Діти, навчайтеся готувати смачні страви саме української кухні та не бійтеся експерементувати над ними, адже наша культура повинна здобувати нових прихильників та поціновувачів. Переконаний, що відкриття подібних центрів сприятимуть цьому та популяризуватимуть українську кухню», – зазначив Максим Козицький.

Директорка ліцею Лідія Надин повідомила, що у закладі навчаються 460 здобувачів освіти, частина з яких стануть майбутніми кулінарами.

«У нас навчаються кухарі, бармени, столярі, різьбярі, монтажники систем утеплень будівель, а також агенти організації туризму. Відкриття цього навчально-практичного центру дасть змогу на якісній та сучасній базі навчати кухарів, які будуть високозатребуваними та конкурентоспроможними на ринку праці нашої країни. Тут у нас є усе необхідне обладнання для проведення практичних занять і ми відтепер можемо випускати здобувачів освіти, які будуть готові одразу приступати до роботи», – резюмувала директорка.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news